Ουγγαρία - Ελλάδα 12-14: Αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (hls)

Η εθνική με ανατροπή στην τελευταία περίοδο κέρδισε 14-12 την Ουγγαρία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών.

Ουγγαρία - Ελλάδα 12-14: Αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (hls)

Μετά τους άνδρες και οι γυναίκες κέρδισαν την Ουγγαρία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στο Αϊντχόφεν όπου και διεξάγεται η διοργάνωση των γυναικών, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου με φοβερή εμφάνιση στην τελευταία περίοδο, γύρισε τούμπα τον αγώνα και κέρδισε δίκαια την Ουγγαρία με 14-12.

Με τη νίκη στην πρεμιέρα, η Ελλάδα είναι πλέον αγκαλιά με την πρόκριση απευθείας στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενώ το Σάββατο (6/1, 17.00) απέναντι στην Κροατία όπου και θα έχει εύκολο έργο πάει για το δύο στα δύο και φυσικά να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Πολλά γκολ (8) στην πρώτη περίοδο, με τις δυο ομάδες να έχουν κακές επιλογές στην παίκτρια παραπάνω (1/4 η Ουγγαρία και 1/3 η Ελλάδα) αλλά να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα από περιφέρεια, στην κόντρα ενώ οι Ουγγαρέζες σκόραραν και με πέναλτι.

Η εθνική αν και βρέθηκε πίσω με 1-0 απάντησε γρήγορα, πέρασε μπροστά (1-2) αλλά δεν κατάφερε ποτέ να ξεφύγει στο σκορ, με την Ουγγαρία να παίζει γρήγορο πόλο ενώ σε αρκετές επιθέσεις τοποθετούσε δυο παίκτριες στα δύο μέτρα. Η ουσία είναι πως η Ουγγαρία είχε τις απαντήσεις (2-2, 3-3, 4-4).

Στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου τα πάντα για την Ελλάδα λειτούργησαν άψογα. Η άμυνα ζώνης δημιούργησε προβλήματα ενώ οι διεθνείς είχαν καλές επιστροφές και έκοψαν την προσπάθεια της Ουγγαρίας να κολυμπήσει και να βγάλει κόντρες. Στην επίθεση με δυο γκολ η «γαλανόλευκη» για πρώτη φορά ξέφυγε με δυο τέρματα (4-6) αλλά στη συνέχεια αντί να πατήσει πάνω σε αυτό το προβάδισμα η Ελλάδα δέχθηκε άμεσα δυο γκολ. Σε 64 δευτερόλεπτα (!) η Ουγγαρία ισοφάρισε σε 6-6 και όλα στο β’ ημίχρονο ξεκίνησαν από την αρχή.

Η εθνική έβγαλε στο ξεκίνημα της περιόδου δυο άμυνες με παίκτρια λιγότερη, αλλά δέχθηκε γκολ από την περιφέρεια (η Λεϊμέτερ ξανά με το αριστερό της χέρι) και η Ουγγαρία πέρασε μπροστά με 7-6 για πρώτη φορά μετά το 1-0.

Η Γιαννοπούλου σε μια γρήγορη επίθεση για την εθνική ισοφάρισε (7-7), αλλά η Γκάρντα με καταπληκτικό σουτ πέτυχε το 8-7 για την Ουγγαρία που είχε και την ευκαιρία για το 9-7 αλλά βγήκε η άμυνα και εν συνεχεία η Μαργαρίτα Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω (μετά το τάιμ άουτ της Καμμένου) ισοφάρισε σε 8-8, 2.26 για το τέλος της τρίτης περιόδου.

Η Ουγγαρία που είχε αρκετά ζητήματα στην παίκτρια παραπάνω, δυστυχώς, στο τελευταίο λεπτό βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα (9-8), με τη Χυδηριώτη να απαντά εκ νέου σε επίθεση με έξτρα παίκτρια (9-9 με την Ελλάδα να σημειώνει δυο σερί γκολ στην παραπάνω σε ένα κρίσιμο σημείο). Βέβαια το πρόβλημα παρέμενε στην άμυνα, με την Γκάρντα να σκοράρει εκ νέου (10-9, στην παίκτρια παραπάνω στο τέλος της περιόδου).

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο, με την Ελλάδα να ξεκινάει εντυπωσιακά στην άμυνα και τη Γιαννοπούλου να ισοφαρίζει σε 10-10 (6.29 για το τέλος) και τη Μαρία Πάτρα να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην εθνική (10-11, 5.04 για το τέλος), που είδε τη Λεϊμέτερ εκ νέου να ισοφαρίζει σε 11-11.

Η Αθηνά Γιαννοπούλου στην παίκτρια παραπάνω έκανε το 11-12 με το τέταρτο προσωπικό της τέρμα, για να ακολουθήσει το γκολ της Νικόλ Ελευθεριάδου (11-13) ένα λεπτό πριν από το τέλος.

Η Κέζτελι άμεσα απάντησε και μείωσε στο γκολ (12-13) αλλά η Ελευθερία Πλευρίτου βρήκε την Ξενάκη στα δύο μέτρα και εκείνη τελείωσε το ματς (12-14).

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 2-2, 4-3, 2-5.

Ουγγαρία (Ατίλα Μίχοκ/Σάντρο Τσεχ): Μάγκιαρι, Ζιλάγκι, Βάλι 1, Γκουρισάτι 1, Γκεραλντίνε, Πάρκες, Κούνα 1, Κέζτελι 2, Λεϊμέτερ 3, Ριμπάνσκα, Τίμπα, Γκάρντα 3, Νέζμελι.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 2, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 4, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.