Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Είμαστε έτοιμες...»

Η αρχηγός είναι αισιόδοξη… Πολύ αισιόδοξη.

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Είμαστε έτοιμες...»

H Μαργαρίτα Πλευρίτου δεν φοβάται να μιλήσει για τον στόχο της εθνικής μας ομάδας Υδατοσφαίρισης των γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που ανοίγει την αυλαία του σήμερα (5/1) στο Αϊντόφεν: «Πρώτος στόχος μας είναι η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κάτι που μας λείπει ως εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα προφανώς και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί κορυφαίο στόχο μας. Αν πετύχουμε τον πρώτο θα έρθει αυτόματα και ο δεύτερος και θα αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό», τονίζει στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου, ετοιμάζεται για την έκτη συμμετοχή της στο κορυφαίο ραντεβού των ομάδων της ηπείρου μας: «Κάναμε μια μικρή χρονικά προετοιμασία- συνεχίζει, αλλά στο χρόνο που είχαμε κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Η προετοιμασία στη Γαλλία σίγουρα μας βοήθησε, παίξαμε και φιλικό παιχνίδι με μια γυναικεία ομάδα κάτι που μας είχε λείψει. Γενικότερα είναι πολύ θετικό το πρόσημο».

Δύσκολος ο όμιλος με Ουγγαρία, Ολλανδία, Κροατία;

«Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Ναι, είναι δύσκολος ο όμιλος μας αλλά δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε έτσι. Οφείλουμε σε όλα τα παιχνίδια να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό και παιχνίδι με παιχνίδι να κερδίζουμε αυτοπεποίθηση και να είμαστε σταθερές στο στόχο μας».

Χρειάζεται και τύχη…

«Η αλήθεια είναι πως δεν πιστεύω και τόσο στην τύχη. Αν κάνουμε αυτό που μπορούμε, δεν χρειαζόμαστε τύχη. Εμείς θέλουμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο, να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια, να μην αγχωθούμε. Ναι, θέλουμε τον τίτλο, θέλουμε την πρόκριση στο Παρίσι, αν το διασκεδάσουμε, το χαρούμε, όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Μπορούμε να παίξουμε πολύ ωραίο πόλο, οπότε αν είμαστε πιο χαλαρές και σίγουρες για τη συμπαίκτριά μας δίπλα, θα έρθει πιο εύκολα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: Σέ ένα προ-Ολυμπιακό όλα μπορεί να κριθούν σε ένα ματς, σε μια φάση. Το άγχος είναι τρομακτικό. Ενώ τώρα είχαμε και έχουμε τρεις ευκαιρίες να πάμε στο Παρίσι, από το Παγκόσμιο στη Φουκουόκα, το ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο στη Ντόχα».

Και εσύ ως αρχηγός, τι θα πεις στις συμπαίκτριες σου πριν τη πρώτη βουτιά στη πισίνα;

«Ότι πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα, έχουμε κάνει το καλύτερο στην προετοιμασία, να μην αγχωνόμαστε, να κάνουμε αυτό που κάνουμε στις προπονήσεις, είμαστε έτοιμες, και όλα θα πάνε καλά, πολύ καλά».