Ελλάδα - Αυστραλία: Φιλική νίκη στα πέναλτι (8-7) για τη «γαλανόλευκη»

Η εθνική ανδρών κέρδισε 8-7 στα πέναλτι την Αυστραλία σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης (14/12) στο ΟΑΚΑ. 10-10 η κανονική διάρκεια.

Ελλάδα - Αυστραλία: Φιλική νίκη στα πέναλτι (8-7) για τη «γαλανόλευκη»

Η εθνική πήρε τη νίκη και στο δεύτερο φιλικό, που έγινε στο πλαίσιο της κοινής προετοιμασίας με την Αυστραλία, ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει τον Γενάρη στην Κροατία.

Η «γαλανόλευκη» κέρδισε 8-7 στα πέναλτι την Αυστραλία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δοκίμασε σχήματα με νέα πρόσωπα στη 15άδα (έμειναν εκτός αυτή τη φορά οι Γενηδουνιάς, Φουντούλης, Βλαχόπουλος).

Η Αυστραλία προηγήθηκε με 5-1, αιφνιδιάζοντας στο ξεκίνημα, αλλά η Εθνική μας ισοφάρισε σε 6-6 και 8-8. Οι Αυστραλοί πέρασαν με 10-8, αλλά ο Γκιουβέτσης μείωσε σε 10-9 και ο Δερβίσης ισοφάρισε στο τελικό 10-10, 4 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Χρειάστηκε να εκτελεστούν 18 πέναλτι, εννέα από κάθε πλευρά. Στα πρώτα οκτώ από κάθε πλευρά οι δυο ομάδες είχαν από ένα άστοχο. Στο ένατο για την Ελλάδα, πέτυχε το νικητήριο γκολ 8-7 ο Παπασηφάκης, γιατί στο δικό τους οι Αυστραλοί έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι.

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 3-5, 2-2, πέναλτι 7-8.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Τιμ Χαμίλ): Πόρτερ, Λάμπι 1, Φορντ, Μακσίμοβιτς 2, Πάουερ 3, Μέρσεπ 3, Παβιλιάρντ 3, Μπαρνς, Γουίλσον, Ναγκλ, Πουτ, Έντουαρντς 5, Μπέτζες, Νάγκους, Νταρνίς.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γκιουβέτσης 2, Γκίλλας 2, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος Α., Παπαναστασίου 1, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 4, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Σολανάκης, Πούρος, Τζωρτζάτος, Γαρδίκας, Παπασηφάκης 4.