Πανιώνιος – Βουλιαγμένη 8-17: Τεράστιο διπλό για τον ΝΟΒ στη Νέα Σμύρνη

Η Βουλιαγμένη κέρδισε μέσα στη Νέα Σμύρνη 17-8 τον Πανιώνιο στο ντέρμπι της αγωνιστικής για την Α1 πόλο των ανδρών.

Πανιώνιος – Βουλιαγμένη 8-17: Τεράστιο διπλό για τον ΝΟΒ στη Νέα Σμύρνη

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης πήρε τεράστια νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη στο ντέρμπι κορυφής της 9ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου της Α1 πόλο Ανδρών.

Ο ΝΟΒ άλωσε τη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 17-8 του Πανιωνίου, πήρε την άτυπη ρεβάνς για την ήττα στην έδρα της στον πρώτο γύρο και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με τους κυανέρυθρους, σε μια βραδιά που δεν είχαν στον πάγκο τον προπονητή τους Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς (είναι στη Σερβία λόγω προσωπικού προβλήματος), ούτε τον αρχηγό τους Μάριο Καπότση στο νερό, λόγω τραυματισμού.

Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΝΟΒ να είναι καλύτερος, αλλά μια καθοριστική φάση στο 1:34 πριν από τη λήξη της δεύτερης περιόδου (κι ενώ η Βουλιαγμένη προηγείτο ήδη με 8-4), έδωσε τεράστιο προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και ήταν το ξεκίνημα της ευρείας επικράτησής τους. Συγκεκριμένα, ο Νίκολα Μοσκόφ του Πανιωνίου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και χωρίς αντικατάσταση «για βίαιο παιχνίδι, διότι κλώτσησε το Νο 8 μπλε του ΝΟΒ (Ντίλαν Γούντχεντ) στο σώμα», όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα και μετά από συνδρομή του VAR. Έτσι ο ΝΟΒ εκτέλεσε πέναλτι (εύστοχα, για το 4-9) και έπαιξε για 4 αγωνιστικά λεπτά με παίκτη παραπάνω. Έτσι το προβάδισμα μεγάλωσε και αυξήθηκε, ακόμα κι όταν οι ομάδες ήλθαν στα ίσα αριθμητικά.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 8-17

Οκτάλεπτα: 3-4, 2-6, 3-3, 0-4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 2, Παπάκος Ι., Γραμματικός, Καλαϊτζής, Μοσκόφ 1, Μουρίκης, Γούνας 3, Ουκρόπινα 1, Καπετανάκης, Μαυροβουνιώτης, Παυλοστάθης, Κατραούρας.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Γιώργος Χατζηδάκης): Τζωρτζάτος, Αρ. Χαλυβόπουλος 1, Σπάχιτς 1, Καλογερόπουλος 3, Αλμύρας, Ούμποβιτς 5, Παπασηφάκης 3, Γούντχεντ 2, Καστρινάκης, Σαπουνάκης, Κουρούβανης 1, Κωνσταντόπουλος, Ανδρεάδης, Χατζής 1, Μπέλεσης.