Πόλο: Η πρώτη αντίδραση της LEN για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο Ισραήλ

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Υγρού Στίβου πήρε θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο ανδρών γυναικών που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Ισραήλ τον Ιανουάριο.

Πόλο: Η πρώτη αντίδραση της LEN για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο Ισραήλ

Στην πόλη Νετάνια του Ισραήλ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο (3-16 Ιανουαρίου), με τη LEN να αναφέρει:

«Υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης στο Ισραήλ, η European Aquatics βρίσκεται σε ενεργές συζητήσεις με την τοπική οργανωτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Νετάνια από τις 3 Ιανουαρίου έως τις 16 Ιανουαρίου 2024. Οι σκέψεις μας και η υποστήριξή μας πηγαίνουν στα θύματα και σε όλους εκείνους των οποίων οι ζωές έχουν επηρεαστεί από τις πράξεις βίας.

Και οι δύο οργανισμοί θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση (και τις πιθανές επιπτώσεις της) και θα διερευνήσουν όλες τις επιλογές πριν λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη διοργάνωση της διοργάνωσης. Η παροχή ασφαλών συνθηκών για τις συμμετέχουσες ομάδες, τους αξιωματούχους και τους θεατές θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Η European Aquatics και η Ισραηλινή Ένωση Υδατοσφαίρισης θα παραμείνουν σε επαφή με όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες και θα παράσχουν ενημέρωση για την κατάσταση το συντομότερο δυνατό, μόλις συμφωνηθεί μια πορεία δράσης με όλους τους ενδιαφερόμενους».