Μιλάνοβιτς: «Στον Ολυμπιακό θα μπορούσα να είχα λύσει τα θέματα διαφορετικά»

Ο Σέρβος τεχνικός Ιγκόρ Μιλάνοβιτς αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό.

Μιλάνοβιτς: «Στον Ολυμπιακό θα μπορούσα να είχα λύσει τα θέματα διαφορετικά»

Ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς έδωσε μεγάλη συνέντευξη στην Κροατία, όπου μίλησε για την καριέρα του, τις μεγάλες επιτυχίες που είχε ως παίκτης, ενώ αναφέρθηκε και στις ομάδες που εργάστηκε ως προπονητής.

Όπως είναι λογικό η κουβέντα με τον Ιγκόρ Μιλάνοβιτς πήγε και στον Ολυμπιακό, όπου εργάστηκε μόλις έναν χρόνο. Έδωσε τα χέρια πέρσι με τους Πειραιώτες μετά την αποχώρηση του Θοδωρή Βλάχου λόγω Εθνικής ομάδας, αλλά μετά το φάιναλ 8 στο Βελιγράδι, αποχώρησε από την ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Ρωτήθηκε λοιπόν ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς για τους Κροάτες με τους οποίους συνεργάστηκε στον Ολυμπιακό και γιατί έμεινε μόνο έναν χρόνο στον Πειραιά.

«Ο Μάρκο Μπίγιατς είναι ένας υπέροχος τύπος, ένας υπέροχος άνθρωπος και πρέπει να πω ότι είχα την καλύτερη σχέση όπως και με τον άλλο Κροάτη της ομάδας του Ολυμπιακού, τον Άντρο Μπούσλιε. Είναι εξαιρετικά παιδιά και φανταστικοί παίκτες. Α, και οι Έλληνες που είχα στον Ολυμπιακό ήταν φανταστικοί. Κάναμε καλή παρέα. Γιατί μόνο μια σεζόν; Δεν ξέρω. Υπήρχαν κάποιες καταστάσεις… στρεσογόνες, που δεν μπορούσα να ελέγξω πλήρως.

Υποθέτω ότι με έπιασε πολύ ο Χριστιανισμός και έτσι έγινα πιο ώριμος απ’ όσο θα έπρεπε. Σε κάποιες περιπτώσεις, είπα στον εαυτό μου: "Ιγκόρ, έλα, δεν αντιδράς πια σε κάποια πράγματα". Νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα λύσει ορισμένα πράγματα διαφορετικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στους Κροάτες, μίλησε για τους Έλληνες που είχε στον Ολυμπιακό ενώ δεν είπε κουβέντα για τον Φίλιπ Φιλίποβιτς.

Ο Σέρβος προπονητής μίλησε και για τον Σάντρο Σούκνο, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα ως παίκτης, σταμάτησε αναγκαστικά λόγω προβλημάτων υγείας και τα τελευταία δυο χρόνια έχει ισάριθμα Τσάμπιονς Λιγκ με την Προ Ρέκο.

«Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Χωρίς καμία αμφιβολία. Δεν θα πω σε ποια θέση γιατί είναι αδύνατο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Σάντρο έπαιξε κυριολεκτικά τα πάντα. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα. Μας κέρδισε πριν από δυο χρόνια στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (σ. Προ Ρέκο – Νόβι Μπέογκραντ που κρίθηκε στα πέναλτι) αν και ήμασταν καλύτεροι. Του έδωσα συγχαρητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί κατά κάποιο τρόπο ήταν μια μάχη μεταξύ μας, όχι μόνο των παικτών της πισίνας».

Τέλος, ο Μιλάνοβιτς ρωτήθηκε για το εάν είναι εκείνος ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο όλων των εποχών και ο Σέρβος ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας πως για εκείνον ο κορυφαίος όλων είναι ο Μιλιβόγι Μπέμπιτς, τον οποίο χαρακτήρισε καταπληκτικό, ενώ αναφέρθηκε και στον σπουδαίο Ούγγρο Τάμας Φάραγκο.