Μπουλιούμπασιτς: «Ο Λόντσαρ θα φέρει στον Ολυμπιακό ενέργεια και πείρα»

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ιβάν Μπουλιούμπασιτς μίλησε στο «ΦΩΣ» για τη σπουδαία μεταγραφή του Κροάτη φουνταριστού, Λούκα Λόντσαρ στους «ερυθρόλευκους». Τι είπε για τον Κόλιανιν.

Μπουλιούμπασιτς: «Ο Λόντσαρ θα φέρει στον Ολυμπιακό ενέργεια και πείρα»

Ο Κροάτης φουνταριστός Λούκα Λόντσαρ ύστερα από δύο χρόνια στην Προ Ρέκο, όπου και κατέκτησε τα πάντα, έδωσε τα χέρια με τον Ολυμπιακό και μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την παρέα από την Κροατία στο μεγάλο λιμάνι.

Προπονητής ο Κροάτης Χρβόγε Κόλιανιν και στο ρόστερ οι συμπατριώτες του Μάρκο Μπίγιατς, Άντρο Μπούσλιε συν φυσικά τον Λόντσαρ που ανακοινώθηκε μέσα στην εβδομάδα.

Για τον σπουδαίο Κροάτη φουνταριστό, ο οποίος μπορεί να παίξει το ίδιο εξαιρετικά και άμυνα στα δύο μέτρα, όπως σας έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, μίλησε στο «ΦΩΣ» ο Ιβάν Μπουλιούμπασιτς, ο οποίος έπαιξε στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2019-20.

Ο 35χρονος Κροάτης αμυντικός, ο οποίος έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012, χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, ήταν και μέλος της σπουδαίας Κροατίας που σήκωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2017 μέσα στη Βουδαπέστη. Μαζί του τότε σε εκείνη την τρομερή Κροατία ήταν και οι Μάρκο Μπίγιατς, Άντρο Μπούσλιε αλλά και ο Λούκα Λόντσαρ.

Με τον τελευταίο είναι φίλοι, έπαιζαν στο πρωτάθλημα της Ιταλίας (ο Μπουλιούμπασιτς στην Τεργέστη και ο Λόντσαρ στην Προ Ρέκο) και φυσικά είναι από τους καταλληλότερους να μας μιλήσουν για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Κάνει και μια σύγκριση με τον σπουδαίο Έλληνα φουνταριστό Κώστα Μουρίκη, ο οποίος πλέον συνεχίζει στον Πανιώνιο, αφού ο Μπουλιούμπασιτς τον έζησε για έναν χρόνο στον Πειραιά.

Φυσικά ο πολύπειρος Κροάτης αμυντικός αναφέρθηκε και στον Χρβόγε Κόλιανιν, χαρακτηρίζοντας έξυπνη κίνηση από την πλευρά του Ολυμπιακού να δώσει τα «κλειδιά» στον συμπατριώτη του.

Αρχικά θα ήθελα να μου πεις για σένα. Θα συνεχίσεις στην Ιταλία και τη νέα σεζόν; Θα είσαι στην Τεργέστη;

Μετά τον Ολυμπιακό πήρα μεταγραφή στην Τεργέστη και θα παραμείνω στην Ιταλία. Θα παίξω σίγουρα άλλη μία χρονιά στην Ιταλία και μετά θα δούμε. Είμαι πολύ χαρούμενος εκεί. Λατρεύω την πόλη και τους ανθρώπους της. Η τοποθεσία είναι επίσης εξαιρετική για μένα, γιατί είναι κοντά στην Κροατία. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μετά τον Ολυμπιακό κατάφερα να βρω έναν τόσο καλό σύλλογο. Κάνουν εξαιρετική δουλειά στην Τεργέστη και νομίζω ότι ο σύλλογος έχει λαμπρό μέλλον.

Τη χρονιά που ήσουν στον Ολυμπιακό όλα πήγαιναν υπέροχα. Είχατε μια λαμπρή ομάδα, αλλά ο κορονοϊός διέλυσε τότε τα πάντα. Θυμάσαι το πέρασμά σου από την ομάδα;

Το να παίζω στον Ολυμπιακό ήταν για εμένα μεγάλη τιμή και τεράστια εμπειρία. Είμαι λίγο λυπημένος γιατί ο κορονοϊός, όπως είπες και εσύ, εκείνη τη χρονιά μάς σταμάτησε στα μισά της αγωνιστικής περιόδου. Νομίζω ότι είχαμε μια μεγάλη ομάδα εκείνη τη χρονιά.

Έχεις κρατήσει επαφές με παιδιά του Ολυμπιακού;

Ναι, φυσικά. Γνώρισα πολλούς σπουδαίους ανθρώπους όσο ήμουν στην Αθήνα. Μάλιστα για κάποιους από αυτούς μπορώ να πω ότι είναι φίλοι μου και είμαστε ακόμα σε επαφή. Ήμουν πολύ χαρούμενος και περήφανος όταν είδα τους περισσότερους να παίζουν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το 2021 με αντίπαλο τη Σερβία.



Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη παράδοση με παίκτες από την Κροατία. Τη νέα σεζόν θα έχει στο ρόστερ του εκτός από τους Μπίγιατς, Μπούσλιε και τον Λόντσαρ, ενώ προπονητής θα είναι ο Κολιάνιν. Η άποψή σου;

Τι να πει κανείς για τους Μπούσλιε, Μπίγιατς και Λόντσαρ. Είναι οι κορυφαίοι από τους κορυφαίους και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να χαίρεται που έχει τέτοιους παίκτες στην ομάδα του. Εκτός από σπουδαίοι πολίστες, είναι και εξαιρετικοί άνθρωποι. Για τον Κόλιανιν θα σου πω ότι τον γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό και πιστεύω ότι έχει λαμπρό μέλλον ως προπονητής στο άθλημά μας. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν και νομίζω ότι ήταν μια έξυπνη κίνηση από τον Ολυμπιακό να συμφωνήσει μαζί του και να γίνει ο πρώτος προπονητής.

Ο Λόντσαρ αποκτήθηκε φέτος από την Προ Ρέκο. Η γνώμη σου για τον παίκτη; Είσαι αμυντικός και αυτός είναι φουνταριστός. Ξέρεις τα μυστικά του.

Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι, αλλά μέσα στο νερό γίνεται πάντα πόλεμος μεταξύ μας. Είναι σπουδαίος παίκτης, όχι μόνο για τη θέση του φουνταριστού, αλλά είναι και εξαιρετικός αμυντικός. Κατά τη γνώμη μου είναι ένας από τους πιο έξυπνους παίκτες που έχω συναντήσει στην καριέρα μου και έχουμε παίξει μαζί.

Μίλησες καθόλου με τον Λόντσαρ πριν πάρει την απόφασή του να παίξει στον Ολυμπιακό;

Ναι, μιλήσαμε για το μέλλον του και την επόμενη ομάδα μετά την Προ Ρέκο. Σε μια στιγμή σκέφτηκα ότι υπάρχει πιθανότητα να έρθει μαζί μου στην Τεργέστη και να παίξουμε παρέα. Τελικά νομίζω ότι πήρε μια καλή απόφαση να πάει και να παίξει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Είναι δύο χρόνια στην Ιταλία ο Λόντσαρ. Τον παρακολουθούσες, ενώ παίξατε και αντίπαλοι. Τι θα δώσει στον Ολυμπιακό, που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως φέτος έχασε τους Μουρίκη, Κολόμβο;

Έπαιξα έναν χρόνο μαζί με τον Μουρίκη και νομίζω ότι είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά αυτός και ο Λόντσαρ είναι διαφορετικοί τύποι φουνταριστών. Σπουδαίοι και οι δύο, αλλά διαφορετικοί φουνταριστοί. Νομίζω ότι ο Λόντσαρ θα φέρει στον Ολυμπιακό ενέργεια και πείρα. Έπαιξε πολλά μεγάλα παιχνίδια. Ξέρει να κατακτά τρόπαια και αυτό είναι που θέλει ο Ολυμπιακός: να κατακτά τρόπαια.



Μπορείς να μου πεις για τον κόουτς Κολιάνιν; Αναλαμβάνει πρώτος προπονητής σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Ως παίκτης ο Κόλιανιν δεν έκανε την καριέρα που του άξιζε, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα το αλλάξει μέσα από τη θέση του προπονητή. Λατρεύει τη δουλειά του, ξέρει τι κάνει και έχει όραμα. Έχει περάσει ήδη πολλά χρόνια στην Ελλάδα ως παίκτης και ως προπονητής, ξέρει τη γλώσσα και τον κόσμο και πιστεύω ότι θα κάνει σπουδαία δουλειά ως πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού. Του εύχομαι τα καλύτερα.