Πήρε «άριστα» η ελληνική διαιτησία στη Φουκουόκα

Η Ναταλί Μαρκοπούλου και ο Γιώργος Σταυρίδης αποτέλεσαν το δίδυμο που εκπροσώπησε την ελληνική διαιτησία υδατοσφαίρισης στο 20ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

Πήρε «άριστα» η ελληνική διαιτησία στη Φουκουόκα

Με απόλυτη επιτυχία, κάτι που δείχνουν και τα παιχνίδια που κλήθηκαν να «σφυρίξουν» καθώς και οι δύο κλήθηκαν να «παίξουν» κρίσιμους αγώνες κατάταξης.

Συγκεκριμένα, η Ναταλί Μαρκοπούλου διηύθυνε τις αναμετρήσεις: Ισραήλ-Καζακστάν 17-16, Αυστραλία-ΗΠΑ 5-9, Ισραήλ-Ολλανδία 8-24 ,Ολλανδία Καναδάς 17-10, Ισραήλ-Γαλλία (9-10 θέση) 7-11 και στους άντρες Νότια Αφρική - Ισπανία 6-27.

Ο Γιώργος Σταυρίδης: Ουγγαρία-Ιαπωνία 16-8, Ισπανία Μαυροβούνιο 11-7, Κροατία Ιαπωνία 17-12, Ισπανία Γαλλία 7-6, Κροατία Αυστραλία (9-10 θέση) 17-10 και για τις γυναίκες τον ημιτελικό Αυστραλία-Ισπανία 10-12.

Η κ.Μαρκοπούλου κάνει μια σύνοψη στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στο VAR. Υπήρχαν ανατροπές αποτελεσμάτων λόγω αλλαγής των αποφάσεων των διαιτητών κατά την διάρκεια του αγώνα με την χρήση του var (βιαιοπραγίες, τέλος χρόνου επίθεσης, κατοχύρωση τέρματος ή όχι).

Στην διαχείριση των ορισμών των διαιτητών, μεγάλη προτεραιότητα δόθηκε από την κ.Βούλα Κοζομπόλη, γραμματέα του technical committee του World Aquatics, στην συμμετοχή και προώθηση των γυναικών ακόμα και σε αγώνες ανδρών κάτι που μέχρι τώρα δεν ήταν σύνηθες σε αυτό το επίπεδο διοργάνωσης!

Βέβαια στο μυαλό όλων μας ήταν η πορεία των εθνικών μας ομάδων όσο πιο ψηλά γινόταν με αποκορύφωμα την συμμετοχή της αντρικής ομάδας στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος όπου και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο χάνοντας στα πέναλτυ από την Ουγγαρία και εξασφάλισε από τώρα την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι!

Ευχαριστούμε πολύ την διοίκηση της ομοσπονδίας, τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Γιαννόπουλο, για την συμμετοχή μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και είμαστε χαρούμενοι για την επίτευξη αυτής της μεγάλης επιτυχίας της ομάδας μας!».