Βόγκελ: Δυο φορές σε διαδικασία πέναλτι πανηγύρισε Ευρωπαϊκά τρόπαια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό

Ο τερματοφύλακας της Ουγγαρίας, Σόμα Βόγκελ σε μια ακόμη διαδικασία πέναλτι απέναντι σε Ελληνική ομάδα βγήκε κερδισμένος. Το ίδιο είχε συμβεί, δυο φορές μάλιστα τη σεζόν 2018-19, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό του Θοδωρή Βλάχου τότε!

Βόγκελ: Δυο φορές σε διαδικασία πέναλτι πανηγύρισε Ευρωπαϊκά τρόπαια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό

«Στο τέρμα ο Σόμα Βόγκελ δεν εντυπωσιάζει, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα αφού έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις, ενώ είναι πολύ δυνατός και στα πέναλτι (σε περίπτωση ισοπαλίας πάμε στα πέναλτι και είναι κάτι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας με τις περισσότερες αναμετρήσεις να κρίνονται στο γκολ)» γράφαμε ανήμερα του τελικού και δυστυχώς ο Ούγγρος τερματοφύλακας μας δικαίωσε.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος, μαζί με τον προπονητή του, Ζολτ Βάργκα, «πληγώνουν» τον Θοδωρή Βλάχο και αρκετά από τα παιδιά που ήταν στον τελικό του Σαββάτου (29/7).

Μιλάμε για τελικούς σε συλλογικό επίπεδο. Αρχικά, στις 30 Νοεμβρίου 2018 (τελικός Σούπερ Καπ Ευρώπης), ο Ολυμπιακός του Θοδωρή Βλάχου τότε, μέσα στη Βουδαπέστη χάνει 4-2 στα πέναλτι (7-7 κανονική διάρκεια) από τη Φερεντσβάρος που έχει στον πάγκο της Ζολτ Βάργκα και στο τέρμα τον Σόμα Βόγκελ (τότε δεν αποκρούσει πέναλτι αλλά δυο φορές η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του).

Λίγους μήνες μετά, στο Αννόβερο, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αυτή τη φορά, η Φερεντσβάρος επικρατεί στα πέναλτι (4-3) του Ολυμπιακού. Βέβαια και τότε τρεις φορές τα δοκάρια είχαν σώσει τον Σόμα, ο οποίος χθες απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και χάρισε το χρυσό στην Ουγγαρία.

«Ήξερα πως δεν χάνουμε στα πέναλτι»

Ο Βόγκελ Σόμα, ο ήρωας της Ουγγαρίας στα πέναλτι (απέκρουσε τέσσερα), δήλωσε πως οι Μαγυάροι ήταν σίγουροι όταν πήγε ο τελικός στα πέναλτι πως το χρυσό δεν χάνεται.

«Η αλήθεια είναι πως πριν από τον τελικό ήμουν νευρικός. Περισσότερο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Άργησα να κοιμηθώ, υπήρχε μια νευρικότητα αλλά είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Από τη στιγμή που πήγαμε στα πέναλτι, ήξερα πως δεν θα χάσουμε το χρυσό» είπε ο τερματοφύλακας της Ουγγαρίας και της Φερεντσβάρος, Βόγκελ Σόμα.

Είπαμε πως στο παρελθόν με τη Φερεντσβάρος ο Σόμα έχει δυο νίκες στα πέναλτι σε τελικούς με τον Ολυμπιακό (Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ Ευρώπης), ενώ πρέπει να συμπληρώσουμε πως η Ουγγαρία πήρε και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό το 2020 στα πέναλτι (5-4) με τον Σόμα να αποκρούει το τελευταίο του σπουδαίου περιφερειακού Άλβαρο Γρανάδος!

Ο 26χρονος κίπερ είπε πως είχε μιλήσει με τον προπονητή τερματοφυλάκων για τη διαδικασία και το πώς εκτελούν οι διεθνείς μας, ωστόσο σημείωσε πως «εκείνη τη στιγμή η αλήθεια είναι πως περισσότερο πας με τη διαίσθηση».