ΗΠΑ - Ελλάδα 14-15: Στα προημιτελικά με τεράστια ανατροπή (highlights)

Η Εθνική Ανδρών νίκησε τις ΗΠΑ με 15-14 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.

ΗΠΑ - Ελλάδα 14-15: Στα προημιτελικά με τεράστια ανατροπή (highlights)

Μόνο αυτή η φοβερή ομάδα μπορεί να τα κάνει αυτά τα τρομερά και απίστευτα πράγματα. Η συγκλονιστική Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, παρότι έχανε με 5 γκολ στο ημίχρονο, έκανε μια απίστευτη ανατροπή και με buzzer beater του Αλέξανδρου Παπαναστασίου (στο 0.01) νίκησε 15-14 τις ΗΠΑ στον προημιτελικό, πήρε την πρωτιά στον Α' Όμιλο και προκρίθηκε απευθείας στην 8άδα του 20ού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Φουκουόκα.

Οι διεθνείς μας, μετά το 3-3 στην πρώτη περίοδο και από ένα κακό δεύτερο οκτάλεπτο, βρέθηκαν να χάνουν με 5 γκολ διαφορά στο ημίχρονο, 9-4. Και με 11-8 στο τρίτο οκτάλεπτο. Με επιθετική αιχμή των ΗΠΑ έναν γνωστό μας από τη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον Μαξ Ίρβινγκ, ο οποίος έκανε κυρίως τη ζημιά (6 γκολ). Όμως, με ένα ονειρικό τέταρτο οκτάλεπτο και με επί μέρους 7-3 έκανε την επική ανατροπή.

Με τρομερή συμβολή στην ανατροπή ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, που ήταν αυτός που μείωσε σε 13-12 και ισοφάρισε για πρώτη φορά για την Εθνική μας 13-13, ενώ έδωσε και την ασίστ στον επίσης διακριθέντα Στάθη Καλογερόπουλο για το 14-14 και φυσικά πέτυχε το νικητήριο γκολ (15-14), 1 δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη. Πολύ καλή εμφάνιση και για τους Γενηδουνιά (4 γκολ) και Αργυρόπουλο (3) στο δεύτερο μέρος, που πήρε μπρος η Εθνική.

Μετά από αυτή τη νίκη η Εθνική προκρίθηκε στα προημιτελικά απευθείας και θα περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της. Ο προημιτελικός της θα είναι την Τρίτη (25/7). Ο αντίπαλος θα προκύψει από τον χιαστί της Κυριακής (23/7) ανάμεσα στο δεύτερο του τρίτου ομίλου και τον τρίτο του τέταρτου (πιθανότατα η Κροατία κόντρα στο Μαυροβούνιο).

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 6-1, 2-4, 3-7.

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Βέινμπεργκ, Χούπερ, Κ. Γούντχεντ, Άμπραμσον, Ντάουμπε 4, Κούπιντο, Χάλοκ 2, Ντ. Γουντχεντ, Μπόουεν 1, Τσ. Ντοντ, Ρ. Ντοντ 1, Ίρβινγκ 6, Χόλαντ.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 4, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος 2, Τζωρτζάτος.