Αλεξία Καμμένου: «Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, ξέρω ότι θα τα καταφέρει»

Η Αλεξία Καμμένου μίλησε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας για διάκριση.

Αλεξία Καμμένου: «Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, ξέρω ότι θα τα καταφέρει»

Για τη 13η συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ετοιμάζεται η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών, που βρίσκεται στη Φουκουόκα, στο νότιο μέρος της Ιαπωνίας. Κορυφαία στιγμή, βεβαίως, η πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο το 2011 στη Σαγκάη. Το 2001 που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχε φιλοξενηθεί επίσης στη Φουκουόκα, η ομάδα μας ήταν 7η.

Η Ελλάδα έχει κληρωθεί και θα αγωνισθεί στον Γ’ Όμιλο με αντιπάλους κατά σειρά αγώνων τις Νότια Αφρική (16/7, 11:30 πμ ώρα Ελλάδας), Αργεντινή (18/7, 7:30 πμ) και Ιταλία (20/7, 04:30 πμ).

Η Ομοσπονδιακή Τεχνικός, Αλεξία Καμμένου, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ανέφερε:

«Και μόνο η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, την δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σηματοδοτεί πολλά, πόσο περισσότερο όταν από αυτούς τους αγώνες θα δοθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Αυτό που θέλω είναι η ομάδα να βρίσκεται στην όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και πιστεύω θα είναι και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Όταν παίζουμε ανάλογα με τις δυνατότητές μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλους τους αντιπάλους.

Οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες είναι μικρές και αυτό που μετράει κυρίως σε τέτοιους αγώνες είναι ποια ομάδα είναι περισσότερο έτοιμη αγωνιστικά, αλλά κυρίως ψυχικά και πνευματικά για να ανταπεξέλθει σε αγώνες τόσο μεγάλου στρες. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και στη προσπάθεια που έχουν κάνει. Θα πάμε ταπεινά και θα βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι με μεγάλη προσοχή. Όποιο και να είναι το σενάριο που θα προκύψει, οφείλουμε να είμαστε έτοιμες στα κρίσιμα παιχνίδια που θα έχουμε μπροστά μας. Θα είμαι ευχαριστημένη όσο πιο κοντά φθάσουμε στα μετάλλια και στην ενδεχόμενη πρόκριση για το Παρίσι 2024. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω γιατί είναι η πρώτη προσπάθεια.

Έχω πίστη, έχω εμπιστοσύνη, ξέρω ότι η ομάδα θα τα καταφέρει, έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, είμαι αισιόδοξη, και τα παιδιά το ίδιο, και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Στην Ιαπωνία, έχουν ταξιδέψει οι διεθνείς: Ιωάννα Σταματοπούλου, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Έλενα Ξενάκη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Φωτεινή Τριχά, Χριστίνα Σιούτη, Ελένη Ελληνιάδη, Αθηνά Γιαννοπούλου, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Φουντωτού.