ΗΠΑ – Ουγγαρία 14-13: Γιατί ο μικρός τελικός του Παγκοσμίου κράτησε 4,5 ώρες!

Οι ΗΠΑ επικράτησαν 14-13 της Ουγγαρίας στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο πόλο ανδρών, σε έναν αγώνα που κράτησε 4,5 ώρες!

ΗΠΑ – Ουγγαρία 14-13: Γιατί ο μικρός τελικός του Παγκοσμίου κράτησε 4,5 ώρες!

Την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο πόλο στο Λος Άντζελες κατέλαβαν οι ΗΠΑ, που επικράτησαν 14-13 της Ουγγαρίας με γκολ του Μπεν Χάλοκ, 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Βέβαια αγώνας για τη τρίτη θέση θα μείνει στην ιστορία αφού μιλάμε για μια αναμέτρηση…Μπεν Χουρ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ κράτησε 4,5 ώρες! Ο μικρός τελικός αρχικά ολοκληρώθηκε με νίκη στα πέναλτι των Ούγγρων με 18-16 και αφού στη κανονική διάρκεια έληξε 13-13.

Όμως η ομάδα των ΗΠΑ υπέβαλε ένσταση υποστηρίζοντας πως παίκτης που είχε αποβληθεί μπήκε νωρίτερα στη πισίνα και ένα τέρμα των Ούγγρων έπρεπε να μην μετρήσει. Η ένσταση έγινε δεκτή. Ο κόσμος είχε αποχωρήσει πιστεύοντας πως η αναμέτρηση έχει ολοκληρωθεί, ενώ ακολουθούσε και ο μεγάλος τελικός.

Η απόφαση ήταν να διεξαχθεί ο τελικός, όπως και έγινε, και όταν τέλειωσε συνεχίστηκε ο «μικρός» τελικός! (Ξανα)παίχθηκαν τα τελευταία 4.24 λεπτά τα οποία και πάλι ήταν…επεισοδιακά: στη τελευταία φάση η Ουγγαρία σούταρε με τον Ζάλανκι, απέκρουσε ο τερματοφύλακας, οι Μαγυάροι διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα πέρασε την γραμμή, η φάση εξετάστηκε από το VAR που δεν είδε γκολ και η νίκη πήγε στις ΗΠΑ, που είχαν σκοράρει τελευταίες με τον Χάλοκ (00:40).