Αλεξία Καμμένου: «Στο Παγκόσμιο θα δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες»

Η Αλεξία Καμμένου μίλησε για τα ματς της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έδωσε το σύνθημα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα.

Αλεξία Καμμένου: «Στο Παγκόσμιο θα δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες»

Επέστρεψε στη βάση της η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας πόλο των Γυναικών που έλαβε μέρος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατέλαβε την 5η θέση.

Η Ομοσπονδιακή Τεχνικός Αλεξία Καμμένου, έδωσε ένα ολιγοήμερο ρεπό στις διεθνείς «Μια μικρή ξεκούραση και…γέμισμα μπαταρίας στη ψυχή και στο σώμα μας, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συγκέντρωση, φορμάρισμα, τακτική, να πάμε όπως πρέπει στην κορυφαία διοργάνωση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα», όπως χαρακτηριστικά είπε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Κάνοντας τον απολογισμό της από το πολυήμερο ταξίδι πέρα από τον Ατλαντικό, τόνισε: «Μετά από μια δύσκολη προετοιμασία πολλών ημερών μαζί με την εξαιρετική ομάδα των ΗΠΑ, πήγαμε με κόπωση στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Ιταλία που δείξαμε κάποιο μέρος των πραγμάτων που μπορούμε να κάνουμε κυρίως στην επίθεση, ήταν φανερή η κόπωσή μας. Έτσι όμως πρέπει να είμαστε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το αποτέλεσμα με την Ιταλία ήταν καλό και είμαι ευχαριστημένη από την προσπάθεια των παιδιών. Θέλουμε όμως τεράστια βελτίωση στην άμυνά μας, έχουμε δουλέψει κάποια πράγματα που θα προσπαθήσουμε να τελειοποιήσουμε μέχρι τη Φουκουόκα, και να παρουσιαστούμε πανέτοιμες εκεί με τις πραγματικές μας δυνατότητες».

Πρόσθεσε η Καμμένου: «Η συμπεριφορά των κοριτσιών ήταν άψογη σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, και η προσπάθειά τους στη προπόνηση. Αυτό με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξη πάνω από κάθε άλλο. Καθημερινά στις προπονήσεις με την Εθνική των ΗΠΑ που απέδειξε για μια ακόμη φορά πως διαθέτει το μέταλλο του πρωταθλητή, ήμασταν ανταγωνιστικές όπως και σε όλα τα φιλικά εκτός ενός. Οι πραγματικές δυνατότητες της ομάδας είναι πολύ μεγαλύτερες και θα ξαναφανούν τη χρονική στιγμή που πρέπει».

Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΟΕ που μας έδωσε τη δυνατότητα για μια τόσο μεγάλη προετοιμασία, την Εθνική των ΗΠΑ για τη φιλοξενία και τον προπονητή της Ανταμ Κρικόριαν για την άψογη συνεργασία που είχαμε, καθώς και τους συνεργάτες μου που ήταν όλες αυτές τις πολλές μέρες κοντά στην ομάδα. Να ευχαριστήσω τον κ.Γρηγόρη Δέδε που στάθηκε δίπλα μας, την Εύη Μωραϊτίδου που από μακριά ήταν καθημερινά δίπλα μας, και όλους τους συνεργάτες από την ΚΟΕ».