Ουγγαρία – Ελλάδα 20-13: Βαριά ήττα και αποκλεισμός από την τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ήττα με 20-13 για την Εθνική γυναικών από την Ουγγαρία στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις ΗΠΑ και αποκλεισμός από την τετράδα της διοργάνωσης.

Ουγγαρία – Ελλάδα 20-13: Βαριά ήττα και αποκλεισμός από την τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Με τραγική άμυνα η Ελλάδα έχασε από την Ουγγαρία στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις ΗΠΑ και φυσικά αποκλείστηκε από την τετράδα.

Η εθνική γυναικών δεν μπήκε καλά στον αγώνα και κυνηγούσε από τα πρώτα λεπτά με την Ουγγαρία να ξεφεύγει γρήγορα με 5-1.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η «γαλανόλευκη» κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στα δύο τέρματα (7-5), ωστόσο σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά (!) δέχθηκε πέντε τέρματα και έμεινε πίσω από την Ουγγαρία επτά τέρματα (12-5). Η Νικόλ Ελευθεριάδου διαμόρφωσε το 12-6 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Η Αλεξία Καμμένου άλλαξε τέρμα με την Ιωάννα Σταματοπούλου να αντικαθιστά τη Χρυσή Διαμαντοπούλου στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ρίτα Κέζτελι πέτυχε ακόμη δυο τέρματα στο τρίτο οκτάλεπτο και η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 14-6 (5.37 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου), με την Εθνική απλά να προσπαθεί στη συνέχεια να...μαζέψει την κατάσταση, με τη Βάσω Πλευρίτου να σημειώνει δύο γκολ και να μειώνει σε 14-8.

Ακολούθησε ένα 3-0 της Ουγγαρίας (17-8) με τη διαφορά να πηγαίνει στο +9 (17-8, 18-9). Οι Ελευθερία και Βάσω Πλευρίτου σκόραραν για το 18-11

Τα οκτάλεπτα: 6-2, 6-4, 3-2, 5-5.

Ουγγαρία: Μάγκιαρι, Ζιλάγκι, Μπάκσα, Γκουρισάτι, Μάιου 2, Τίμπα 2, Πόζε 1, Κέζτελι 6, Λεϊμέτερ 3, Ριμπάνσκα 2, Φάραγκο 1, Γκάρντα 3, Νέζμελι.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Βάσω Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 3, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.