Πόλο: Η απορία των Ισπανών για τον Ολυμπιακό!

Oι άνθρωποι της Μπαρτσελονέτα ρωτούσαν τους «ερυθρόλευκους» τι συμβαίνει και η ομάδα δεν έχει κολυμβητήριο για να προπονηθεί! Φουντούλης: «Όλοι θέλουν να κερδίσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης».

Πόλο: Η απορία των Ισπανών για τον Ολυμπιακό!

Η κοινή προετοιμασία του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελονέτα ολοκληρώνεται απόψε (3/10), με ένα ακόμη φιλικό μεταξύ των δυο ομάδων. Το φοβερό είναι πως ακόμη και οι άνθρωποι της Μπαρτσελονέτα αυτές τις μέρες ρωτούσαν τους «ερυθρόλευκους» τι συμβαίνει και οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχουν κολυμβητήριο για να προπονηθούν.

Η αλήθεια είναι πως οι Ίβηρες τα έχασαν και δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως μια ομάδα που εδώ και χρόνια βρίσκεται στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης και μάλιστα σήκωσε το Champions League πριν από λίγους μήνες, δεν έχει μια πισίνα τουλάχιστον για να προπονηθεί.

Στο μεγάλο λιμάνι η παρουσία της Μπαρτσελονέτα δεν σημαίνει πως έλυσε και όλα τα προβλήματα. Μόλις χθες, ο κόουτς του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό sport24radio αναφέρθηκε σε αυτά ενώ το ίδιο είχε κάνει με τοποθέτησή της και η Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Το κλειστό κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» παραμένει κλειστό και ο Ολυμπιακός καθημερινά βρίσκεται σε αναζήτηση στέγης ακόμη και για τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα με την Μπαρτσελονέτα. Είναι χαρακτηριστικό πως δυο μέρες, οι Πειραιώτες έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να βρεθεί πισίνα και έτσι τα ματς προετοιμασίας με τους Ίβηρες έλαβαν χώρα στον Άλιμο, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να ευχαριστούν το δήμο, τη διοίκηση του κολυμβητηρίου και φυσικά τον Υδραϊκό.

Φουντούλης: «Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης»

Ο διεθνής περιφερειακός του Ολυμπιακού, Γιάννης Φουντούλης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για την προετοιμασία και τη σεζόν που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και επίσημα αλλά και το ζήτημα με το κολυμβητήριο που δεν έχει η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης:

«Είναι αρχή της χρονιάς και για εμάς είναι τα πρώτα δυνατά φιλικά. Η Μπαρτσελονέτα είναι μια σπουδαία ομάδα, που πέρυσι έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου κοντραριστήκαμε και πήραμε εμείς την πρόκριση στον τελικό. Έχει ακριβώς την ίδια ομάδα, όπως και εμείς. Σε αυτή τη χρονική περίοδο παρουσιάζεται πιο έτοιμη από εμάς καθώς είχε ήδη τις πρώτες της επίσημες υποχρεώσεις στην Ισπανία. Τέτοιοι αγώνες είναι ότι καλύτερο αυτή την περίοδο και για τις δυο ομάδες.

Ο Ολυμπιακός είναι η ίδια ομάδα με πέρυσι και αυτό είναι στα συν μας, Μπορούμε να εξελίξουμε το παιχνίδι μας και η περσινή χρονιά να γίνει η βάση για την φετινή. Θέλουμε να βελτιωθούμε σε κάποια κομμάτια που υστερούσαμε πέρυσι. Το να επαναλάβουμε την ίδια επιτυχία δεν είναι καθόλου εύκολο. Όλες οι ομάδες είναι ενισχυμένες φέτος και θέλουν να κερδίσουν τον Πρωταθλητή Ευρώπης. Εμείς σίγουρα έχουμε στόχο να βρεθούμε στο Final-8 και εκεί να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Μέχρι τον Ιούνιο δεν ξέρεις τι μεσολαβεί και είναι νωρίς για περισσότερες προβλέψεις. Εμείς αντιμετωπίζουμε πρόβλημα που είμαστε χωρίς κολυμβητήριο. Οι προπονήσεις δεν γίνονται όπως θα ήθελε ο προπονητής μας Είναι λίγο παράδοξο αυτό, ο Πρωταθλητής Ευρώπης να μην έχει κολυμβητήριο ώστε να προπονηθεί όπως του αρμόζει. Πρέπει να υπερκεράσουμε τα εμπόδια και να περιμένουμε μέχρι το Παπαστράτειο να είναι έτοιμο ώστε να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων».