Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών: Η Ελλάδα απέκλεισε την Ισπανία στα πέναλτι και πέρασε στην τετράδα

Η Εθνική πόλο Νέων Ανδρών επικράτησε της Ισπανίας στα πέναλτι με 11-10 και προκρίθηκε στους «4» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Οτοπένι.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών: Η Ελλάδα απέκλεισε την Ισπανία στα πέναλτι και πέρασε στην τετράδα

Στα μονοπάτια των μεταλλίων σε μεγάλη διοργάνωση επέστρεψε πάλι η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών.

Η Ελλάδα επιβλήθηκε στα πέναλτι επί της Ισπανίας, με συνολικό σκορ 11-10 (κανονικός αγώνας 6-6, 5-4 στα πέναλτι), στον πρώτο προημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Οτοπένι και προκρίθηκε στην 4άδα του κόσμου και στα ημιτελικά, διεκδικώντας με αξιώσεις ένα μετάλλιο.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη. Η Εθνική προηγήθηκε 6-4, αλλά οι Ισπανοί ισοφάρισαν σε 6-6, λίγο πριν από τη λήξη. Στα τελευταία δευτερόλεπτα το VAR μπέρδεψε λίγο τα πράγματα.

Ενώ αρχικά θεώρησε κανονικό γκολ που πέτυχε ο Σπάχιτς, μόλις 56 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και ενώ στη συνέχεια μόλις 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο προπονητής μας Ηλίας Μαχαίρας πήρε τάιμ-άουτ και ουσιαστικά σφράγισε την νίκη – πρόκριση, το VAR γύρισε πίσω το χρόνο στο 1:13, ακύρωσε το γκολ του Σπάχιτς.

Δεν επιτεύχθηκε άλλο γκολ και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο Ηλιόπουλος απέκρουσε το πέμπτο πέναλτι και χάρισε τη νίκη στην ελληνική ομάδα, η οποία σκόραρε σε όλες τις εκτελέσεις.

Αναλυτικά η διακύμανση στα πέναλτι:

Σέντο 7-6

Γκίλλας 7-7

Βαλς Φέρερ 8-7

Καστρινάκης 8-8

Λόπεζ Ντούαρτ 9-8

Αλμύρας 9-9

Μπαργκάγιο 10-9

Πούρος 10-10

Βιγιαμαγιόρ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Γεωργαράς 10-11

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 10-11 (κ.α. 6-6, 4-5 πέν.)

Οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-2, 2-0, πέν. 4-5.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μαρτίν Λοθάνο): Αλέγκρε, Βιλιαμαγιόρ, Χιλ 1, Βαλς 1, Λόπεθ 4, Περόνε, Μπαρσάλιο 1, Οβαΐλοφ 1, Πέρεθ 2, Μπρούτσε, Μπόνετ, Γκομίλα, Τέκλας.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Ηλιόπουλος, Μπουζαλάς, Κανδανολέων, Γεωργαράς 2, Αλμύρας 2, Καστρινάκης 1, Γκίλλας 2, Ανδ. Μπιτσάκος, Χρ. Μπιτσάκος 1, Πούρος 3, Σπάχιτς, Λασκαρίδης, Καρακούρος.