Ναταλία Μαρκοπούλου, η εκπρόσωπος της ελληνικής διαιτησίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η Ναταλία Μαρκοπούλου ήταν αυτή που εκπροσώπησε επάξια την ελληνική διαιτησία στη Β’ Φάση των αγώνων του World Cup Γυναικών που έγιναν στο Κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη.

Ναταλία Μαρκοπούλου, η εκπρόσωπος της ελληνικής διαιτησίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο

«Σφύριξε» σε τρία παιχνίδια-ντέρμπι: ΗΠΑ-Ουγγαρία 10-8, Ολλανδία-Ουγγαρία 11-12 και ΗΠΑ-Ολλανδία 8-9. Λέει η ίδια στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Και τα τρία παιχνίδια που διαιτήτευσα ήταν δύσκολα παιχνίδια με μεγάλες απαιτήσεις και γι αυτό εμείς από την μεριά μας προσπαθούμε πάντα να πετύχουμε την καλύτερή μας απόδοση».

Για το γενικότερο επίπεδο της διαιτησίας της διοργάνωσης, αναφέρει: «Κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα σύμφωνα με τα σχόλια της τεχνικής επιτροπής των Wold Aquatics. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στις πρώτες διοργανώσεις εφαρμογής των καινούργιων κανονισμών που σημαίνει ότι και για εμάς του διαιτητές είναι μία περίοδος προσαρμογής και εξάσκησης πριν έρθουν οι ακόμα μεγαλύτερου επιπέδου διοργανώσεις όπως παγκόσμια πανευρωπαϊκά και Ολυμπιακοί αγώνες 2024. Όλοι βρισκόμαστε σε συνεχής επιμορφωτικές ημερίδες και συναντήσεις για την σωστή από μέρους μας εφαρμογή τους και εκπαίδευση μας».

Έτσι λοιπόν: «Και σε αυτήν την διοργάνωση κάτω από την επίβλεψη του προέδρου τεχνικής επιτροπής WORLD AQUATICS, κ.Μόλναρ, του αντιπροέδρου κ.Κουρόντα αλλά και της γενικής γραμματέως, Βούλας Κοζομπόλη, όπως επίσης και των delegate της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε ένα technical meeting παρουσία και αντιπροσώπων των ομάδων αλλά και ένα workshop για εμάς τους διαιτητές που δόθηκαν διευκρινίσεις και οδηγίες σχετικά με τους καινούργιους κανονισμούς. Θεωρώ ότι κάθε φορά αυτή η διαδικασία αλλά και η παρακολούθηση - συμμετοχή στα παιχνίδια των διοργανώσεων αυτών ανεβάζει το επίπεδο μας ακόμα πιο ψηλά».

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι ξένοι διαιτητές; «Ήταν πολύ ευχαριστημένοι με το επίπεδο των παιχνιδιών και των ομάδων και αντιλαμβάνονται και εκείνοι την προσπάθεια που πρέπει να γίνεται κάθε φορά για να ακολουθούμε και εμείς οι διαιτητές το επίπεδο των ομάδων».

Σχετικά με την διοργάνωση και φιλοξενία των διαιτητών, αναφέρει η Ναταλία Μαρκοπούλου: «Η Ελλάδα, η ΚΟΕ, και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος, το προσωπικό της αλλά και οι εθελοντές εισέπραξαν τα εύσημα και όλοι έμειναν πραγματικά ευχαριστημένοι, ευχόμενοι να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα για κάποια άλλη εξίσου μεγάλη διοργάνωση».