Παγκόσμιο Κύπελλο: Με δυνατό... φίνις η Ελλάδα 13-11 την Κίνα!

Η Εθνική πόλο Γυναικών ανέτρεψε τα δεδομένα στο φινάλε του ματς και επικράτησε 13-11 της Κίνας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παγκόσμιο Κύπελλο: Με δυνατό... φίνις η Ελλάδα 13-11 την Κίνα!

Παρότι βρέθηκε με την... πλάτη στον τοίχο ύστερα από δύο οκτάλεπτα, η Εθνική Γυναικών με αντεπίθεση διαρκείας στα δύο επόμενα έφτασε σε σπουδαία νίκη επί της Κίνας με σκορ 13-11 αργά το απόγευμα της Τετάρτης (19/4) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παρότι η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 6-2 και 7-3, η «γαλανόλευκη» είχε τις απαντήσεις. Η ισοφάριση για τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου ήρθε ένα λεπτό πριν από το τέλος του τρίτου οκταλέπτου (9-9).

Στο φινάλε του ματς «μίλησαν» οι Μυριοκεφαλιτάκη και Τριχά, οι οποίες χάρισαν τη νίκη στην Εθνική μας, χάρη στην οποία πλέον βρίσκεται μια... ανάσα από την τελική φάση της διοργάνωσης που θα γίνει στο διάστημα 23-25 Ιουνίου στο Λονγκ Μπιτς.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-3, 5-2, 4-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Τριχά 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 5, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου.

ΚΙΝΑ (Χάρης Παυλίδης): Ντονγκ, Ζονγκ, Ζινγκ Γιαν 1, Ξιόνγκ 1, Ζάι 1, Σιούν Βανγκ 2, Ντενγκ 1, Ξουάν Βανγκ, Σίγια Γιαν 2, Νονγκ 2, Τσεν, Ζανγκ 1, Ντου.