Εθνική Γυναικών: Αναχώρησε για Ρότερνταμ

Η Εθνική πόλο γυναικών αναχώρησε για το Ρότερνταμ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου (11-13/4).  

Εθνική Γυναικών: Αναχώρησε για Ρότερνταμ

Η εθνική πόλο γυναικών αγωνίζεται στο Ρότερνταμ, στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου (World Cup) και θα προσπαθήσει να προκριθεί και αυτή (όπως τα κατάφερε η Εθνική ανδρών από την Ποντγκόριτσα) στη τελική φάση που θα διεξαχθεί στο Λονγκ Μπιτς (23-25 Ιουνίου).

Η προκριματική φάση, σε δυο ομίλους, θα διεξαχθεί αρχικά στο Ρότερνταμ και στη συνέχεια στην Αθήνα (19-21 Απριλίου). Οι 2 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου, παίρνουν μεν την πρόκριση για την τελική φάση, αλλά θα παίξουν κανονικά στην Αθήνα, απ' όπου άλλες δύο ομάδες (3ες και 4ες στο Ρότερνταμ) θα πάρουν το εισιτήριο.

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμένου, δήλωσε:

«Η Εθνική έχει να εμφανιστεί από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Σπλιτ που έφτασε μέχρι τον τελικό και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Αλλά και οι αντίπαλοί μας προέρχονται από (μακρά) αποχή από επίσημα παιχνίδια. Όλες λοιπόν οι ομάδες θα αναζητήσουν να βρουν αγωνιστικό ρυθμό. Είναι μια εποχή που κυριαρχούν τα εθνικά πρωταθλήματα ενώ μόλις ολοκληρώθηκαν και τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Στο ξεκίνημα λοιπόν της περιόδου για τα εθνικά συγκροτήματα, είναι μια πολύ δυνατή πρόβα για τις κορυφαίες διοργανώσεις που ακολουθούν. Με ορίζοντα πάντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024, που σημαίνει πως αν επιζητάς τη πρόκριση και τη διάκριση, πρέπει να βάλεις από την αρχή στέρεες βάσεις.

Ο μεγάλος στόχος της φετινής χρονιάς είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα που δίνει παράλληλα και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω όμως η ομάδα να είναι ετοιμοπόλεμη και να διεκδικεί όλα τα παιχνίδια. Και για την ουσία αλλά και τη ψυχολογία των διεθνών μας. Θέλω η ομάδα να πρωταγωνιστεί παντού και να νικάει κάθε αντίπαλο. Ξέρω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την προσπάθεια των κοριτσιών αν και τα προβλήματα δεν μας έλειψαν. Είχαμε τους δυο τραυματισμούς της Ελευθερίας Πλευρίτου και της Ιωάννας Χυδηριώτη, που είναι δυο πολύ έμπειρες αθλήτριες, δεν θα τις έχουμε τώρα μαζί μας, ελπίζω να ενισχύσουν την ομάδα στη δεύτερη φάση στην Αθήνα. Από την άλλη, κάποια κορίτσια θα αναλάβουν μεγαλύτερες ευθύνες και θα δοκιμαστούν και αυτές. Από όλες υπάρχει θέληση και σταδιακά τα πράγματα που κάνουμε στις προπονήσεις, θα μας βγαίνουν στα παιχνίδια μας».

Μαζί της έχει τις: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου (τερματοφύλακες), Φοίβη Αγγελίδη, Φωτεινή Τριχά, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου (αρχηγός), Έλενα Ξενάκη, Ειρήνη Νίνου, Έλενα Ελληνιάδη, Χριστίνα Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου, Αθηνά-Δήμητρα-Γιαννοπούλου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελευθερία Φουντωτού, Στεφανία Σάντα.



Επίσης συμμετέχουν στην αποστολή, ο συνεργάτης της Ομοσπονδιακής Τεχνικού Τάσος Πυρπιρής, ο φυσικοθεραπευτής Σταμάτης Φώτογλου, ο στατιστικός αναλυτής Χρίστος Κοδέλας και αρχηγός αποστολής ο Γρηγόρης Δέδες.

Με την αποστολή ταξίδεψε ο διεθνής διαιτητής Αλέξανδρος Χατζηγούλας.

Στο Ρότερνταμ, οκτώ ομάδες είναι χωρισμένες σε δυο ομίλους:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Ολλανδία, Ουγγαρία, Αυστραλία

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κίνα

Η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί κατά σειρά με τις:

11/4, 21:30, Ουγγαρία

12/4, 19:30, Ολλανδία

13/4, 15:00, Αυστραλία