Ελλάδα – Γεωργία 17-7: Να περάσει ο επόμενος

Εντυπωσιακή η εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών «βούλιαξε» και τη Γεωργία (17-7) στην Ποντγκόριτσα στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σκόραραν δέκα παίκτες της Ελλάδας.     

Ελλάδα – Γεωργία 17-7: Να περάσει ο επόμενος

Μία ακόμη νίκη για την εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών στην Ποντγκόριτσα. Κέρδισε άνετα και τη Γεωργία με 17-7 και την Τρίτη (14/3) παίζει με το Μαυροβούνιο στο φινάλε της προκριματικής φάσης.

Η Εθνική έχει πλέον 9 βαθμούς, είναι πίσω από την Ισπανία αλλά δεν έχει προκριθεί, κι αυτό γιατί η Σερβία την Κυριακή (12/3) κέρδισε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές και ο Όμιλος (Β') μπλέχτηκε. Κόντρα στο Μαυροβούνιο (έχει 6 βαθμιούς) η Εθνική θέλει είτε νίκη, είτε ήττα στα πέναλτι (ισοπαλία δεν υπάρχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο) έτσι ώστε να πάρει έναν πόντο, το Μαυροβούνιο δύο και να μην κοιτάξει τι θα κάνει η Σερβία (έχει 8 βαθμούς) με αντίπαλο τη Γεωργία.

Η Εθνική με 4/4 στον παραπάνω ήταν μπροστά με 4-2 στην πρώτη περίοδο και αυτό που έπρεπε ήταν να διορθώσει την αμυντική της λειτουργία, απέναντι στη Γεωργία που δυο φορές απάντησε (1-1, 2-2) αλλά ήταν πίσω στην πρώτη περίοδο.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η άμυνα της «γαλανόλευκης» ήταν ακόμη καλύτερη και μέσα από την πίεση, βγήκαν και ωραίες φάσεις στην επίθεση με τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου να…χτυπάνε στην κόντρα και να έχουν σωστές επιλογές στον παίκτη παραπάνω, τις περισσότερες φορές.

Έτσι η διαφορά πήγε στο αρχικά στο +5 (7-2) και στο τέλος του ημιχρόνου στο +6 (9-3). Το εντυπωσιακό ήταν βέβαια πως οι οκτώ από τους 11 παίκτες (αφήνουμε έξω τους Ζερδεβά, Τζωρτζάτο) του Βλάχου είχαν σκοράρει.

Ο Τζωρτζάτος ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο κάτω από τα δοκάρια στη θέση του Ζερδεβά. Η «γαλανόλευκη» με ένα γρήγορο 2-0 πήγε και στο +8 (11-3), με τη Γεωργία να εκμεταλλεύεται σε εκείνο το σημείο τη χαλάρωση από την πλευρά της Εθνικής και να μειώνει σε 11-5, με τον αρχηγό Γιάννη Φουντούλη να σημειώνει το 12-5.

Με +7 μπήκε στην τελευταία περίοδο η Ελλάδα και εκείνο που έμενε ήταν βέβαια να μάθουμε την τελική διαφορά. Έφτασε δυο φορές στο +9 (14-5, 15-6), ενώ ο Δερβίσης για πρώτη φορά πήγε τη διαφορά και στο +10 (16-6, δυο λεπτά πριν από το τέλος). Ο Τζωρτζάτος 1.20 πριν από το τέλος μπλόκαρε πέναλτι του Σάριτς και στη συνέχεια στον παίκτη παραπάνω ο Αλαφραγκής σκόραρε (17-6) και έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με όλους τους διεθνείς να σημειώνουν έστω ένα τέρμα, εκτός των δυο κίπερ και του Γκίλλα.

Ο Μαγκρακβελίντζε στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό 17-7.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 5-1, 3-2, 5-2.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 1, Νικολαΐδης 1, Σολανάκης 2, Δερβίσης 2, Αλαφραγκής 1, Τζωρτζάτος.

Γεωργία (Στανόγεβιτς): Ραζμάντζε, Ακβλεντάνι, Νταντβάνι, Σουσιασβίλι 1, Μπιτάντζε 1, Γιέλατσα, Αντεϊσβίλι, Σάριτς, Ιμναϊσβίλι, Μαγκρακβελίντζε 2, Τκεσελασβίλι 1, Ντζικτσιαρένκα 2, Γκβετάντζε.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ