Εθνική πόλο ανδρών: Ανακοίνωσε την αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Βλάχος

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος ανακοίνωσε την αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εθνική πόλο ανδρών: Ανακοίνωσε την αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Βλάχος

Για την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου αναχωρεί τη Δευτέρα (6/3, 13.30) η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, προκειμένου να μετάσχει στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (World Cup), 8-14 Μαρτίου.

Στην αποστολή, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος, επέλεξε και ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (4/3) 15 πολίστες: Μάνος Ζερδεβάς, Παναγιώτης Τζωρτζάτος (τερματοφύλακες), Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Γιάννης Φουντούλης (αρχηγός), Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Νικολαϊδης, Κώστας Κάκαρης, Γιάννης Αλαφραγκής, Άγγελος Βλαχόπουλος, Μανώλης Σολανάκης, Νίκος Γκίλλας.

Μαζί τους ταξιδεύουν, ο συνεργάτης του Ομοσπονδιακού τεχνικού Τάσος Σχίζας, ο μάνατζερ της Εθνικής ομάδας Γιώργος Μαργιούκλας, ο αναλυτής Χρήστος Κοδέλας, ο φυσιοθεραπευτής Ανδρέας Τζάνης, ο γιατρός Σπύρος Μπάλλας και ο γυμναστής Μανώλης Βασιλειάδης.

Στον Όμιλο της Εθνικής μας στην Ποντγκόριτσα (ο άλλος στο Ζάγκρεμπ), μετέχουν: Ισπανία (8/3, 18.30), Σερβία (10/3, 20.30), Αυστραλία (11/3, 20.30), Γεωργία (13/3, 18.30) και Μαυροβούνιο (14/3, 20.30).

Στον Όμιλο του Ζάγκρεμπ μετέχουν: Κροατία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ιαπωνία, ΗΠΑ.

Στους διαιτητές που έχουν οριστεί, στον ίδιο Όμιλο, περιλαμβάνονται και οι διεθνείς μας, Νίκος Μπουδραμής (8-10/3) και Γιώργος Σταυρίδης (11-14/3).

Οι 12 αυτές εθνικές ομάδες συγκροτούν την Α’ Κατηγορία της διοργάνωσης, που αντικατέστησε από φέτος το World League, με τις 6 από αυτές (3 από κάθε Όμιλο) να παίρνουν το εισιτήριο πρόκρισης για την Τελική φάση (30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου) στο Λος Άντζελες. Εκεί, θα πάνε κι άλλες 2 εθνικές ομάδες που θα προέλθουν από τα προκριματικά της Β’ Κατηγορίας (Βερολίνο, 1-7 Μαΐου).