Στην 5η θέση στην Ευρώπη η Εθνική Νέων Γυναικών (10-9)

Η «γαλανόλευκη» του Στέφανου Λέανδρου ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα υπέταξε σήμερα (16/9) την Ιταλία 10-9 και κατέλαβε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Νέα μεγάλη εμφάνιση από την Μυριοκεφαλιτάκη του Ολυμπιακού με πέντε γκολ.

Στην 5η θέση στην Ευρώπη η Εθνική Νέων Γυναικών (10-9)

Με νίκη αποχαιρέτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, η Εθνική μας ομάδα των Νέων Γυναικών. Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου ύστερα από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, υπέταξε την Ιταλία με την κορυφαία της αναμέτρησης Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη να γράφει το τελικό 10-9 (2.34 πριν από το τέλος της αναμέτρησης).

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα με την Εθνική μας ομάδα στο πρώτο ημίχρονο να παίρνει το προβάδισμα (0-1, 2-3, 3-4) αλλά την Ιταλία να ισοφαρίζει (1-1, 3-3, 4-4). Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι Ιταλίδες κατάφεραν και γύρισαν το παιχνίδι και ξέφυγαν (7-5, 8-6) αλλά η Μυριοκεφαλιτάκη στο φινάλε της περιόδου μείωσε σε 8-7.

Η ίδια (Μυριοκεφαλιτάκη) στις αρχές της τελευταίας περιόδου έκανε το 8-8 ενώ 2.34 πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης διαμόρφωσε και το 10-9 υπέρ της Εθνικής μας με πέναλτι. Είχαν προηγηθεί γκολ από τις Κοτσιέρε (9-8 για την Ιταλία), Δούλη (9-9 για την Εθνική μας) αλλά και ένα χαμένο πέναλτι από την Πρωτοπαπά (το είχε κερδίσει η Μυριοκεφαλιτάκη) για να γράψει το 10-9.

Τελικά το δέκατο γκολ και νικητήριο για την Εθνική μας ήρθε από την εξαιρετική φουνταριστή της Εθνικής και του Ολυμπιακού, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (κέρδισε το πέναλτι και το εκτέλεσε η ίδια για το 10-9), που σημείωσε πέντε γκολ. Μεγάλη εμφάνιση από την Κοτσιώνη στο τέρμα, ιδίως στην τελευταία περίοδο.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 4-3, 1-3.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπανκέλι, Ζανέτα 2, Μπαγκαλίνι, Τζούζουπε, Αμεντέο, Γκεργκόλ Λ. 2, Εσποζιτό, Ριτσόλι 1, Γκιουστίνι 2, Γκεργκόλ Μπ., Κοτσιέρε 2, Μεγκιάτο, Ιμπερατρίς.

ΕΛΛΑΔΑ: Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 2, Ελληνιάδη, Δούλη 1, Γρηγοροπούλου, Κοντονή, Νίνου, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Κανετίδου 1, Λούδη, Παπαναστασίου 1, Αντωνιάδη, Αρχοντάκη.