Εκτός τετράδας η Εθνική Νέων Γυναικών (9-4)

Η Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών ηττήθηκε από την Ισπανία 9-4 για την ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και θα αντιμετωπίσει την Γαλλία για τις θέσεις 5-8.

Εκτός τετράδας η Εθνική Νέων Γυναικών (9-4)

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν ήρθε τελικά για την Εθνική μας ομάδα των Νέων Γυναικών. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε απόψε 9-4 από την Ισπανία και θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (17.00) την Γαλλία (γνώρισε τη συντριβή σήμερα με 20-0 από την Ουγγαρία) για τις θέσεις 5-8.

Ένα σχεδόν αλάνθαστο ματς έψαχνε η Εθνική μας ομάδα των Νέων Γυναικών σήμερα στην Πορτογαλία (Μαδέιρα) για να βρεθεί στην τετράδα της Ευρώπης. Ο προημιτελικός κόντρα στην Ισπανία δεν ήταν εύκολη υπόθεση και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα, από τη στιγμή που η «γαλανόλευκη» δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση (0/7 στην παίκτρια παραπάνω) και τα περίμενε όλα από την Μυριοκεφαλιτάκη του Ολυμπιακού (3 τέρματα). Σε όλα αυτά, προσθέστε και τα εύκολα γκολ που δέχθηκε στην κόντρα από την εξαιρετική Ισπανία και θα καταλάβετε γιατί ήρθε αυτό το 9-4.

Η Εθνική μας μπήκε καλά στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ με την Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη αλλά η συνέχεια ανήκε στην Ισπανία που πήγε το ματς εκεί που ήθελε. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη των διεθνών μας και με ένα σερί 4-0 προηγήθηκε 4-1 στο φινάλε της πρώτης περιόδου και 5-1 (αρχές δεύτερης περιόδου), για να έρθει η Μυριοκεφαλιτάκη και να μειώσει για τη «γαλανόλευκη» (5-2) αλλά η φουνταριστή του Ολυμπιακού φορτώθηκε με δυο ποινές!

Η Ντελσκάζι σημείωσε το 6-2 ενώ στη συνέχεια η Εθνική μας έχασε και πάλι επίθεση στην παίκτρια παραπάνω και μαζί την ευκαιρία να επιστρέψει στον αγώνα. Το χειρότερο ήταν πως στο φινάλε του α’ ημιχρόνου, η Αθνάρ έκανε και το 7-2 για την Ισπανία. Με γκολ ξεκίνησε και το τρίτο οκτάλεπτο (8-2 από την Λέιτον) και κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν αφού ήταν αδύνατο για την «γαλανόλευκη» να επιστρέψει και να διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι καλό. Η Κοντονή 2.09 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου έγραψε το 8-3.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, τα πάντα είχαν κριθεί και όλοι περίμεναν το φινάλε.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-3, 1-1, 1-1.

Ελλάδα: Μυριοκεφαλιτάκη 3, Κοντονή 1. Ισπανία: Μοντόγια 1, Μποναμούσα 1, Ντελσκάζι 1, Αθνάρ 2, Νταλμάσες 2, Λέιτον 1, Μορέλ 1.