Πρεμιέρα με Τουρκία η Εθνική Νέων Γυναικών

Στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ξεκινά αύριο (9/9) στη Μαδέιρα, στην Πορτογαλία, ρίχνεται η Εθνική μας ομάδα των Νέων Γυναικών.

Πρεμιέρα με Τουρκία η Εθνική Νέων Γυναικών

Μετά την πετυχημένη πορεία των Εφήβων, των Νέων Ανδρών αλλά και των Νεανίδων, έφτασε και η ώρα της Εθνικής Νέων Γυναικών στο πόλο. Τα κορίτσια ξεκινούν αύριο (9/9) την προσπάθειά τους για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.

Η αποστολή έφτασε μετά από ένα πολύ κουραστικό και πολύωρο ταξίδι στη Φούντσαλ, μέσω Ρώμης και Λισσαβόνας (άλλαξε τρία αεροπλάνα) καθώς υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στους ενδιάμεσους σταθμούς. Η άφιξη τα ξημερώματα του Σαββάτου, αντί του απογεύματος της Παρασκευής που ήταν η αρχικά προγραμματισμένη, όπως ήταν λογικό δεν ήταν και το πιο ευχάριστο γεγονός για τα κορίτσια του Λέανδρου.

Η ομάδα προπονήθηκε σήμερα (8/9) στο κολυμβητήριο που θα γίνουν οι αγώνες (Complexo de Piscinas Olimpicas), ενόψει της πρεμιέρας στον Δ' Όμιλο της διοργάνωσης, αύριο (9/9) κόντρα στην Τουρκία (17.00). Οι άλλες δύο ομάδες του Ομίλου μας είναι η Ρωσία (Δευτέρα, 18.30) και η Ρουμανία (Τρίτη, 14.00).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Λέανδρος έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση:

«Έχουμε ένα δύσκολο έργο να διαχειριστούμε. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε, όμως πηγαίνουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Το λέω αυτό γιατί είναι ένα πρωτάθλημα που γίνεται για πρώτη φορά για τη συγκεκριμένη ομάδα η οποία περιλαμβάνει κοπέλες γεννηθείσες το ’99 και νεότερες. Δεν γνωρίζουμε το επίπεδο ανταγωνισμού. Έχουμε ολοκληρώσει, όμως, με επιτυχία την προετοιμασία και είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Έχουμε στον Όμιλό μας την Τουρκία, τη Ρωσία και τη Ρουμανία. Το πιο λογικό είναι πως το κομβικό μας παιχνίδι θα είναι αυτό κόντρα στη Ρωσία, όπου θα παιχτεί η πρωτιά στον Όμιλο Ρωσία και η απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά. Όμως, μπορεί και να μην έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, διότι ακόμα κι αν βγούμε δεύτεροι και πάμε από τα χιαστί στα προημιτελικά, εκεί θα αντιμετωπίσουμε μία εκ των Ισπανίας ή Ιταλίας. Εμείς, λοιπόν, θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ελπίζω να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Όσο για το ερώτημα που τίθεται πλέον από τον κόσμο, αν η σκέψη των κοριτσιών στις προηγούμενες επιτυχίες, δίνει ένα πρόσθετο άγχος ή μια ώθηση στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ο Λέανδρος λέει:

«Θα το κοιτάξουμε από την αρχή αυτό το πρωτάθλημα. Δεν μπορούμε να καθίσουμε ούτε στις δάφνες των άλλων, αλλά ούτε και σε αυτές των προηγούμενων ετών. Θα συγκεντρωθούμε στον δικό μας στόχο. Να το καταλάβουν ιδίως τα κορίτσια που πήραν το χάλκινο στο Βελιγράδι (Νεανίδων) και πολλά από αυτά είναι και στη δική μας ομάδα (Νέων Γυναικών). Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει».