Πόλο: Zήτησαν «νέο σπίτι» Νέοι και Νεάνιδες!

Θερμή υποδοχή σε Νέους και Νεάνιδες σήμερα (3/9) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τους χρυσούς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων και τις χάλκινες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων να ζητούν βοήθεια από την πολιτεία.

Πόλο: Zήτησαν «νέο σπίτι» Νέοι και Νεάνιδες!

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Τεό Λοράντος, που πέρσι είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και φέτος το χρυσό στο Ευρωπαϊκό. Ο κόουτς είπε το αυτονόητο:

«Ήταν το πρώτο πρωτάθλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις υποδομές της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Η επιτυχία αυτή έχει το ονοματεπώνυμο των παιδιών που πήραν μέρος. Οι παίκτες μου δικαίωσαν το ρόλο του φαβορί. Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να έχεις χαρακτήρα. Απέδειξαν ότι αντέχουν την πίεση όπως αντέχει στην πίεση η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Δράττομαι της ευκαιρίας, από την παρουσία εδώ της αθλητικής ηγεσίας, για να πω οτι άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας ώστε να μην έρθουμε μετά από ένα χρόνο και να είμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Να αξιοποιηθούν αυτές οι επιτυχίες. Η υδατοσφαίριση μέχρι σήμερα πρώτα φέρνει τις διακρίσεις και μετά ζητάει. Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να απαιτήσει κάποια πράγματα από όλους τους φορείς. Συγχαρητήρια και στην εθνική ομάδα νεανίδων για την επιτυχία της στο Βελιγράδι».

Ο Νίκος Καραμάνης (συνεργάτης Τεό Λοράντου) επεσήμανε: «Πολύ μεγάλη η επιτυχία στο Μινσκ. Πέρσι κατακτήσαμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα και φέτος το ευρωπαϊκό. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Είμαστε υπερήφανοι για αυτά. Προσπάθησαν για τέσσερις ολόκληρους μήνες σκληρά. Στη δουλειά τους οφείλεται αυτή η επιτυχία. Ήταν άξιοι νικητές. Η καλύτερη ομάδα στο Μινσκ. Το επιβεβαίωσαν σε όλα τα παιχνίδια που έδωσαν».

«Θέλουμε περισσότερη βοήθεια»

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, αρχηγός των Νέων και παρών πέρσι στο θρίαμβο του Βελιγραδίου είπε «υπάρχουν γερές βάσεις για να συνεχίσει η Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διεθνή σκηνή. Θέλουμε περισσότερη βοήθεια από την Πολιτεία, αναφορικά με το θέμα των εγκαταστάσεων και των υποδομών. Να κάνουμε πιο εύκολη την δουλειά μας, αυτό επιθυμούμε. Επόμενος στόχος της ομάδας του Μινσκ είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων την επόμενη χρονιά. Θέλουμε να επαναλάβουμε αυτή την επιτυχία».

Ο φουνταριστός Δημήτρης Νικολαΐδης που μέσα σε μια χρονιά πανηγύρισε τρεμπλ με τον Ολυμπιακό και Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό με την Εθνική Νέων τόνισε «η ψυχολογία μας είναι στο ζενίθ μετά από αυτό το οποίο ζήσαμε στο αεροδρόμιο σήμερα. Στο Μινσκ πετύχαμε στο ακέραιο αυτό που είχαμε θέσει σαν στόχο. Το πόλο έχει δώσει πολλές επιτυχίες και αρκετά μετάλλια στην Ελλάδα. Του χρόνου θα διεκδικήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων».

Ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης της Βουλιαγμένης, είπε με τη σειρά του «ανείπωτη είναι η χαρά μας. Είμαστε τυχεροί. Πέρσι και φέτος ζήσαμε ιστορικές στιγμές σαν αθλητές, κατακτώντας το παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δικαιώθηκαν οι κόποι μας. Εκτιμώ ότι οι βάσεις για να συνεχίσουμε σε επίπεδο ανδρών σε πρωταγωνιστικό ρόλο, έχουν μπει. Είναι θέμα χρόνου να περάσουμε στην ανδρική Εθνική ομάδα».

Το «ευχαριστώ» του Δήμου

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Κώστας Δήμου περήφανος για το χάλκινο μετάλλιο τόνισε: «Οι Έλληνες υποδέχονται τους πρωταγωνιστές δυο μεγάλων ακόμη επιτυχιών για το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι. Συγχαρητήρια δίνω σε όλα τα κορίτσια μου για την προσπάθεια που έκαναν πριν και κατά την διάρκεια των αγώνων. Οι επιτυχίες αποτελούν μια ζωντανή διαφήμιση για την Ελλάδα.

Διαπρέπουμε στο εξωτερικό με τον αθλητισμό μας. Ευχαριστώ την Κολυμβητική Ομοσπονδία, τον πρόεδρό της κύριο Δημήτρη Διαθεσόπουλο και συγχαίρω για μια ακόμη φορά τα κορίτσια μου. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και όλους τους συνεργάτες μου. Και αυτούς που ήταν στο Βελιγράδι και εκείνους που απουσίαζαν».

Η Άντι Μελιδώνη (συνεργάτιδα του Κώστα Δήμου) εξήγησε το λόγο που η Εθνική φέρνει μετάλλια: «Η επιτυχία του Βελιγραδίου οφείλεται στη μεγάλη βάση που έχουν δώσει τα σωματεία στα νέα παιδιά. Δεν βλέπουμε πολλές ξένες παίκτριες να έρχονται στα εθνικά πρωταθλήματα. Έτσι τα νέα παιδιά παίρνουν αρκετές ευκαιρίες στα παιχνίδια, χρόνο συμμετοχής και φυσικά αποκτούν πολλές εμπειρίες.

Επίσης γίνεται εξαιρετική δουλειά στις εθνικές ομάδες και στα σωματεία. Κανείς δεν πρέπει να λησμονεί την όρεξη και το ταλέντο που έχουν αυτά τα παιδιά. Θα υπάρξει συνέχεια. Οι εθνικές ομάδες των γυναικών θα πλαισιωθούν απ’ αυτά τα κορίτσια. Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι οι συγκεκριμένες αθλήτριες είναι πολύ σοβαρές σαν χαρακτήρες. Τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Μορφέσης: «Τι άλλο πρέπει να κάνουμε;»

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της Εθνικής Γυναικών βρίσκεται πάντα δίπλα στις Εθνικές Ομάδες. Ο Γιώργος Μορφέσης είπε μεταξύ άλλων: «Τα επτά μετάλλια για την ελληνική υδατοσφαίριση σε κορυφαίες διοργανώσεις μέσα στο 2018, μαρτυρούν το έργο το οποίο γίνεται στην Ελλάδα. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να γίνει αυτό το άθλημα το εθνικό σπορ της χώρας; Το οικοδόμημα βασίζεται στο μεράκι όλων μας. Δε φτάνει όμως αυτό. Χρειαζόμαστε ένα σπίτι».

Και τώρα το Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών

Στο αεροδρόμιο ήταν και ο Στέφανος Λέανδρος. Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Γυναικών που φεύγει την Παρασκευή για την Πορτογαλία όπου και θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών. «Κάποια από τα κορίτσια θα έρθουν μαζί μου την ερχόμενη εβδομάδα στην Πορτογαλία. Έχουμε ένα δύσκολο έργο. Τα κορίτσια του Βελιγραδίου που θα έρθουν μαζί μου πρέπει να συγκεντρωθούν σε ένα νέο στόχο. Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε, Όμως πηγαίνουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Το λέω αυτό γιατί η διοργάνωση της Πορτογαλίας γίνεται για πρώτη φορά» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Συναδινός μίλησε πάλι για το Ολυμπιακό Χωριό

Παρών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο Ιούλιος Συναδινός. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού όπως και πριν από λίγες ημέρες στην υποδοχή της Εθνικής Εφήβων για το χρυσό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έτσι και χθες έκανε λόγο για το σπίτι της ελληνικής υδατοσφαίρισης: «Είμαστε σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με το Υπουργείο Εργασίας ώστε τις επόμενες ημέρες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού να δοθούν στην διάθεση των εθνικών ομάδων. Έτσι το κολυμβητήριο του Ολυμπιακού χωριού θα αποτελέσει το σπίτι της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Κάνουμε ένα βήμα παραπάνω».