Πόλο: Στη Βαρκελώνη ο Απόλλων Σμύρνης με στόχο την πρόκριση

Για τη Βαρκελώνη αναχώρησε το μεσημέρι η αποστολή της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης, ενόψει της συμμετοχής της στον 4ο όμιλο της Α΄ προκριματικής φάσης του Euro Cup.

Πόλο: Στη Βαρκελώνη ο Απόλλων Σμύρνης με στόχο την πρόκριση

Η «αμφίβια ταξιαρχία» θα διεκδικήσει ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στον επόμενο γύρο, σε έναν αντικειμενικά δύσκολο όμιλο, με τέσσερις αντιπάλους υψηλού επιπέδου: την οικοδέσποινα Μεντιτεράνι, την Βαζούτας από την Ουγγαρία, τον Ερυθρό Αστέρα από τη Σερβία και την ιταλική Τριέστε. Τον όμιλο συμπληρώνει η Κόζιτσε από τη Σλοβακία, που λογικά δεν αναμένεται να... προβληματίσει τους υπόλοιπους.

Την αποστολή του Απόλλωνα Σμύρνης απαρτίζουν ο προπονητής Νίκος Δεληγιάννης, ο συνεργάτης του Δημήτρης Μιτελούδης, ο τιμ μάνατζερ Σπύρος Μίντζης και οι αθλητές Στέφανος Γαλανόπουλος, Βασίλης Καβουσανός, Αλέξανδρος Αλαμάνος, Νίκος Γαρδίκας, Μιχάλης Δίπλαρος, Κωνσταντίνος Μόκκας, Κωνσταντίνος Χονδροκούκης, Νίκολα Μπογκντάνοβιτς, Λάζαρ Βίτσκοβιτς, Άγγελος Γωνιωτάκης, Διονύσης Μπραΐμης, Μανώλης Σολανάκης, Αναστάσης Μυρίλος και Ιάσων Τουρκομένης. Ακόμη στη Βαρκελώνη θα βρεθούν δίπλα στην ομάδα ο έφορος του τμήματος, Γιώργος Αγγελάκης, και οι Γιώργος, Ζάχος και Πόλυς Αφρουδάκης.

«Εξαρχής γνωρίζαμε ότι πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο όμιλο. Σύμφωνα και με τα παιχνίδια που έχω παρακολουθήσει, της Βαζούτας, του Ερυθρού Αστέρα, της Τεργέστης, αλλά και ενός που έδωσε φέτος η Μεντιτεράνι για το Κύπελλο φαίνεται πως οι ομάδες είναι σε καλή κατάσταση.

Ειδικά η Βαζούτας δείχνει πως είναι καλύτερη από πέρυσι (σ.σ. 6η στο ουγγρικό πρωτάθλημα), αφού έχασε στις λεπτομέρειες στην πρεμιέρα της από τη Φερεντσβάρος. Με δεδομένο ακόμη ότι δίνουμε κολλητά τρία ματς σε 21 ώρες, το έργο μας φαντάζει αρκετά δύσκολο» δήλωσε ο Νίκος Δεληγιάννης και συμπλήρωσε:

«Τηρουμένων των συνθηκών έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, όχι στο επίπεδο που θα θέλαμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στη Βαρκελώνη με ψαλιδισμένα τα φτερά μας. Το αντίθετο. Ήρθαμε εδώ για να διεκδικήσουμε την πρόκριση! Θα παλέψουμε με ό,τι καλύτερο έχουμε για να την κατακτήσουμε.

Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα, επειδή δεν έχουμε πολλές εικόνες από τους αντιπάλους μας, αλλά το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο που γινόταν και αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε υγιείς για να προσφέρει ο καθένας ό,τι καλύτερο έχει. Δεν θα αφήσουμε τις πιθανότητές μας στην τύχη. Στόχος μας είναι η πρόκριση στον επόμενο γύρο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ