Πάτερος: «Θα αφήσουμε το στίγμα μας στο πρωτάθλημα»

Ο προπονητής του Αλίμου στο πόλο γυναικών, Βαγγέλης Πάτερος μίλησε για όλους και για όλα. 

Πάτερος: «Θα αφήσουμε το στίγμα μας στο πρωτάθλημα»

Έναν δυνατό και ταυτόχρονα ικανοποιητικό απολογισμό έκανε ο Άλιμος μετά το 7ο τουρνουά ΣΕΔΥ Γυναικών. Με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα «φεύγει» η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου από την πρώτη επίσημη διοργάνωση της νέας σεζόν, μια ανάσα πριν την παρθενική συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας όπου και αναμένεται να ξεχωρίσει.

Ο επικεφαλής τεχνικός του Αλίμου, Βαγγέλης Πάτερος, μίλησε αναλυτικά στο alimoswaterpolo.com αναλύοντας τις πρώτες επίσημες εμφανίσεις της ομάδας, τους στόχους και τις δυνατότητές της, αλλά και την νοοτροπία που συνοδεύει τον σύλλογο, ο οποίος πορεύεται ήδη σε ένα μονοπάτι εξέλιξης και λαμπρής δυναμικής.

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Πάτερου:

«Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι πήγαμε καλά, παιχνίδι - παιχνίδι βελτιωνόμασταν και μην ξεχνάμε ότι οι μισές παίκτριες αυτής της ομάδας πέρσι αγωνιζόντουσαν στην Α2. Οι ταχύτητες ήταν εντελώς διαφορετικές και φέτος προσπαθούμε να ταιριάξουμε όλα τα κομμάτια με νεαρές, καινούργιες και ξένες παίκτριες, αλλά νομίζω σε γενικές γραμμές είμαστε σε καλό σημείο. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών και όπως προείπαμε, τα 5 αυτά παιχνίδια στο τουρνουά ΣΕΔΥ είναι συγκριτικά πολλά - σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα της Α2 - για χρονική διάρκεια 2μιση ημερών.

Η ομάδα πρέπει να είναι πάντα έτοιμη σε σχέση με δεδομένη την κατάσταση που βρίσκεται κάθε φορά. Την ομάδα αυτή θα την δούμε να είναι έτοιμη στο 100% σε 3 με 4 μήνες από τώρα, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος. Από εκεί και πέρα, μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, οι παίκτριες γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους, δουλεύουμε τα συστήματα σε άμυνα και επίθεση... και βρισκόμαστε γενικά σε καλό δρόμο. Πιστεύουμε πάρα πολύ στον εαυτό μας, στις αθλήτριές μας και είμαι αισιόδοξος.

Το άθλημα το βλέπω λίγο διαφορετικά... Αν με ρωτήσεις για το παιχνίδι με το Περιστέρι, θα απαντήσω ότι δεν κάναμε 'τίποτα'. Ένα παιχνίδι χτίζεται από την άμυνα και η θεωρία μας είναι ότι ακόμα κι αν μια ομάδα δεν λειτουργεί καλά επιθετικά - αν θέλει να λέγεται καλή - πρέπει να καταφέρει να κερδίζει τα παιχνίδια μειώνοντας την δυνατότητα του αντιπάλου στην επίθεση. Σ' αυτό το κομμάτι θα δουλέψουμε αρκετά και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και από τις δυο τερματοφύλακες της ομάδας, συγχαρητήρια και στις δύο. Το αμυντικό κομμάτι έχει μια ιδιαίτερη δυσκολία, είναι και θέμα θέλησης - διάθεσης. Δεν είναι θέμα ταλέντου. Θέλουμε να περάσουμε στα κορίτσια την νοοτροπία που πρέπει και θα πάνε όλα καλά, είμαστε σε καλό δρόμο.

Το κλίμα της ομάδας μας είναι ιδιαίτερα καλό, είμαστε ένα σύνολο που ακόμα και τα καινούργια παιδιά νιώθουν ήδη οικεία και έχουν δεθεί με τα υπόλοιπα κορίτσια. Δεν έχουμε προβλήματα, είμαστε σε ένα υγιές σωματείο και έχουμε ανθρώπους δίπλα μας που αγαπούν την ομάδα. Έχουμε μια παίκτρια, την Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει όλα τα κορίτσια σε όλους τους τομείς, ψυχολογικά, αγωνιστικά, διδακτικά κλπ. Όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς και λειτουργούμε μια χαρά χωρίς προβλήματα.

Υπήρχαν και άσχημα κομμάτια στα παιχνίδια μας στο τουρνουά ΣΕΔΥ, για παράδειγμα με την Βουλιαγμένη. Κάναμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα, χάναμε 4-0, ωστόσο φτάσαμε αργότερα στο 6-6... θεωρώ απαράδεκτο το ότι δεχτήκαμε δύο γκολ σε ένα λεπτό και τελείωσε έτσι το ματς στο 12-6. Σε κάθε περίπτωση ακόμα μαθαίνουμε και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο το ίδιο. Προηγηθήκαμε με δύο γκολ και μετά ισοφαρίσανε, στον αγώνα με την Γλυφάδα επίσης το ίδιο... Δεν περιμένω ακόμα να είμαστε σε θέση να κερδίσουμε τον ΑΝΟΓ ή την Βουλιαγμένη, αλλά γιατί να μην το περιμένω εφόσον μπορούμε; Θεωρώ μεγαλύτερη επιτυχία για την Γλυφάδα που κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι μέσα σε 2:50 που βρισκόμασταν στο +2, σε αντίθεση με εμάς που αγχωθήκαμε μετά να κυνηγήσουμε και να ισοφαρίσουμε. Τα κορίτσια είναι καλά, προσπαθούν πολύ, αντέδρασαν και πήραν την ισοπαλία, όμως - χωρίς να παρεξηγηθώ - το ματς κόντρα στον ΑΝΟΓ άξιζε να το κερδίσει ο ΑΛΙΜΟΣ. Επίσης με την ΝΕΠ είχαμε επίσης ένα κακό ξεκίνημα, το διορθώσαμε και πήραμε προβάδισμα με +3, όμως πάλι κινδυνεύσαμε... Θα βρούμε τα πατήματα και την σταθερότητά μας σιγά σιγά, ούτως ή άλλως ένα μήνα είμαστε όλοι μαζί και δουλεύουμε εντατικά. Έχουμε μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης από άλλες ομάδες, έτσι κι αλλιώς ο στόχος μας αυτή την στιγμή δεν είναι να βγούμε 1οι - είναι να δημιουργήσουμε ένα σύνολο το οποίο έχει παρόν και μέλλον.

Φράσεις όπως 'Πρωταθλητής των μεταγραφών ο ΑΛΙΜΟΣ' κλπ. δεν μας πιέζουν, ούτε μας δημιουργούν άγχος λόγω προσδοκιών. Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και που πατάμε, γνωρίζουμε που θέλουμε να φτάσουμε, αν καταφέρουμε και κάτι παραπάνω έχει καλώς. Δεν έχουμε 'τρελαθεί'... Θα αφήσουμε το στίγμα μας στο πρωτάθλημα και βήμα - βήμα και χρονιά με την χρονιά θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Το που είναι αυτό που θέλουμε να φτάσουμε; Αν είμαστε όλοι καλά και υγιείς - γιατί όχι - θέλουμε να βρεθούμε ανάμεσα στις ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από το 3ο και το 2ο με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν τα καταφέρουμε μπράβο μας, αν όχι - τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει όλοι μαζί. Σε αυτή την ομάδα όλοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε. Δεν υπάρχει κάποιος που κερδίζει μόνος του».