Ουγγαρία – Ελλάδα 10-7: Τέταρτη στην Ευρώπη η Εθνική Νέων Ανδρών

Η Εθνική Νέων Ανδρών ηττήθηκε 10-7 από την Ουγγαρία στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο στην Ποντγκόριτσα. 

Ουγγαρία – Ελλάδα 10-7: Τέταρτη στην Ευρώπη η Εθνική Νέων Ανδρών

Εκτός βάθρου η Εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο στην Ποντγκόριτσα. Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης ηττήθηκε από την Ουγγαρία με 10-7.

Η «γαλανόλευκη» μετά το 2-1 υπέρ της Ουγγαρίας στην πρώτη περίοδο, μπήκε δυνατά στο δεύτερο οκτάλεπτο και με ένα 3-0 σερί πέρασε μπροστά με διαφορά δύο τερμάτων (2-4) αλλά σε λιγότερο από δύο λεπτά οι «Μαγυάροι» ισοφάρισαν (4-4).

Ο Γεωργαράς έκανε το 5-4 αλλά το ημίχρονο έκλεισε με τις δυο ομάδες ισόπαλες (5-5). Στο τρίτο οκτάλεπτο η Ουγγαρία έπαιξε εξαιρετικά στην άμυνα, κολύμπησε, έβγαλε ωραίες φάσεις στην επίθεση και έδειξε να έχει περισσότερες δυνάμεις. Ξέφυγε 8-5 με τον Γεωργαρά στον παίκτη παραπάνω να μειώνει σε 8-6.

Ο αρχηγός των Ούγγρων, Βίγκβαρι ήταν αυτός που 6.45 για το τέλος του μικρού τελικού πέτυχε το 9-6. Η διαφορά ξανά στο +3 με την Ελλάδα να προσπαθεί αλλά η άμυνα των Ούγγρων ήταν εξαιρετική. Ο Νίκος Γκίλλας 3.07 για το τέλος του αγώνα μείωσε σε 9-7 για τη «γαλανόλευκη».

Η άμυνα στον παίκτη λιγότερο βγήκε αλλά στη συνέχεια αν και πήραμε ποινή, στον παίκτη παραπάνω η Ελλάδα δεν μείωσε με δύο λεπτά να απομένουν. Εάν εκεί η διαφορά πήγαινε στο γκολ (9-8), τότε όλα ήταν πιθανά.

Ο Μόλναρ στον παραπάνω, 59'' πριν από το τέλος έγραψε το 10-7 και τα πάντα τελείωσαν, με την Ουγγαρία να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο και την Εθνική να καταλαμβάνει την 4η θέση στην Ευρώπη.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-4, 3-1, 2-1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ντάνκα, Τατράι 1, Μόλναρ 1, Λάκατος, Σζαλάι 2, Πέτο, Μέσζαρος 1, Έκλερ, Κλαρ, Βιγκβάρι 2, Βίσμεκ 2, Βάργκα 1, Κόβατς.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Λυκούδης 1, Γεωργαράς 2, Αλμύρας 1, Μπιτσάκος Ανδ., Γκίλλας 3, Σπάχιτς, Μυρίλος, Πούρος, Μπιτσάκος Χρ., Κανδανολέων, Ηλιόπουλος.