Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Στη βάση της η ασημένια εθνική πόλο γυναικών

Στην Αθήνα βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες τα ασημένια κορίτσια της εθνικής πόλο γυναικών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Στη βάση της η ασημένια εθνική πόλο γυναικών

Επέστρεψαν στη βάση τους τα κορίτσια της εθνικής πόλο γυναικών που ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου της Ευρώπης.

Η Ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου τόνισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη, μας ενδιέφερε πρώτα από όλα να παίξουμε καλά. Από τη πρώτη μέρα το δείξαμε, είχαμε συνέχεια, φτάσαμε στο μετάλλιο. Απογοητευτήκαμε που δεν πήραμε το χρυσό, φάνηκε η απειρία μας. Πρέπει να παίξεις πολλούς τελικούς όπως έχει συμβεί με την Ισπανία για να διαχειριστείς τις κακές στιγμές. Είναι ένα μάθημα. Τοι μετάλλιο όμως είναι ένα επίτευγμα για αυτά τα νεαρά κορίτσια. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, από την άλλη τα κορίτσια πρέπει να συνεχίσουν την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει. Είναι πολύ σπουδαίες αθλήτριες, και πολύ συνεργάσιμες. Είμαι πολύ τυχερή για το υλικό που έχουμε, την νεότερη μάλιστα ηλικιακά ομάδα, ο στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε την ομάδα στους Ο.Α., με ανταγωνιστική ομάδα. Με τέτοιες διακρίσεις όπως στο Σπλιτ, γίνονται βήματα μπροστά. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι είχαμε διακρίσεις και μετάλλια σε όλα τα ηλικιακά μας, κορασίδες, νεάνιδες, νέες γυναίκες και τώρα οι γυναίκες. Είναι μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά, αυτό δείχνει τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές, πάνω εκεί βασιζόμαστε και για το μέλλον. Γινόμαστε πιο δυνατές και προχωράμε. Με στόχο το χρυσό».

Η Ελευθερία Πλευρίτου, η πολυτιμότερη παίκτρια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είπε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένες και χαρούμενες με την απόδοσή μας, η διάκριση είναι τεράστια για την Ελλάδα και την ελληνική υδατοσφαίριση, είμαστε η δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Μετά το παγκόσμιο που δεν καταφέραμε να προκριθούμε στην τετράδα είχαμε πει ότι θα πάμε καλύτερα στο ευρωπαϊκό, το κάναμε, φτάσαμε λίγο πριν τη κορυφή, δυστυχώς, και αυτή είναι η αρχή για πολύ μεγάλα πράγματα. Οι μισές παίκτριες της Εθνικής μας, αγωνίσθηκαν πρώτη φορά σε ένα ευρωπαϊκό. Ξέραμε πως μπορούσαμε να φτάσουμε πολύ ψηλά, δεν τα καταφέραμε, το αφήνουμε για την επόμενη μέρα. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλη συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που προπονητές υψηλού επιπέδου με ψήφισαν για καλύτερη παίκτρια. Ήταν επιβράβευση για τον κόπο που κάνω τόσα χρόνια, και αυτό ισχύει για όλη την ομάδα. Η ομάδα έχει περάσει από πολλά κύματα και στενοχώριες, αλλά και το 2018 και το 2022 φέραμε δυο μετάλλια. Και τα καλύτερα έρχονται».

Η αρχηγός Μαργαρίτα Πλευρίτου, επεσήμανε: «Μόλις τέλειωσε ο τελικός ήμουν στενοχωρημένη γιατί δεν παίξαμε όπως μπορούσαμε. Είμαι όμως πολύ χαρούμενη και περήφανη για όλα τα κορίτσια, ήταν άξιες, σωστές στη συμπεριφορά τους, οι μικρότερες που έρχονται έχουν πολύ μεγάλο ταλέντο και πιστεύω ότι η Εθνική μας έχει μεγάλο μέλλον. Είμαστε μια νεανική ομάδα που έχει «δέσει» πολύ καλά».

Η αρχηγός της αποστολής Εύη Μωραΐτου δεν έκρυψε ότι: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη και περήφανη για αυτή την ομάδα. Από το 2018 είχε να κατακτήσει μετάλλιο η Εθνική Γυναικών. Φέτος, φέραμε μετάλλιο σε κάθε ηλικιακή κατηγορία. Δείχνει την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει σε κάθε επίπεδο. Μεγάλη χαρά, φτάσαμε στον τελικό, θέλαμε το χρυσό, είναι τεράστια επιτυχία το μετάλλιο. Τα κορίτσια έχουν πάρα πολύ ταλέντο, δούλεψαν πολύ καλά, ήξεραν τί πρέπει να κάνουν μέσα στο παιχνίδι, και θα είναι πολύ πιο έτοιμες στο κοντινό μέλλον. Αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Ο στόχος είναι να λάβουμε μέρος και πάλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάθε διοργάνωση για εμάς είναι κέρδος. Ευχαριστώ την ΚΟΕ που μου έδωσε τη δυνατότητα να είμαι κοντά στην ομάδα που μεγάλωσα, είχα μεγάλες διακρίσεις , και βλέπω να υπάρχει συνέχεια».

Ο Στέφανος Αυγουλέας, τόνισε: «Πρώτη μετα-Ολυμπιακή χρονιά, ο στόχος της Ομοσπονδίας είναι να στηρίζει πάντα τα παιδιά και τις ομάδες μας σε όλα τα αθλήματα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Η Εθνική Γυναικών είναι μια νέα ομάδα, εμείς θα κάνουμε τα πάντα, ειδικά τώρα που υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα με το ενεργειακό. Θα είναι δύσκολη περίοδος, η Ομοσπονδία θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Η Αλεξία είναι μια πολύ επιτυχημένη προπονήτρια, τα αποτελέσματα το δείχνουν, όπως και όλο το τιμ των ομοσπονδιακών τεχνικών. Πρόσφατα πήραμε μετάλλιο και στη Λάρισα και το Βόλο σε κορασίδες και παίδες, και σε όλες τις κατηγορίες. Ο υγρός στίβος ταιριάζει στον Έλληνα».

Στο αεροδρόμιο και ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής της γυναικείας υδατοσφαίρισης Δημήτρης Κύρκος.