Ευρωπαϊκό Πόλο: Η Κροατία του Μπίγιατς στον τελικό, αντίπαλος η Ουγγαρία

Κροατία – Ουγγαρία ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο στους άνδρες. 

Ευρωπαϊκό Πόλο: Η Κροατία του Μπίγιατς στον τελικό, αντίπαλος η Ουγγαρία

Η Κροατία του Μάρκο Μπίγιατς πέρασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Σπλιτ. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε καλή απόδοση και κοντά στο 60% στις αποκρούσεις στη νίκη των Κροατών επί της Ιταλίας με 11-10.

Η Κροατία ξέφυγε δύο φορές με δυο γκολ αλλά η Ιταλία επέστρεψε και τα πάντα κρίθηκαν στο φινάλε με τον Ρώσο που έγινε Κροάτης Καρκόφ να διαμορφώνει το τελικό 11-10, 1.35 για το τέλος του ημιτελικού. Στη συνέχεια ο Μπίγιατς σταμάτησε τον Πρεσιούτι και έτσι η Κροατία πέρασε στον τελικό.

Αντίπαλός της η Ουγγαρία που άλλαξε προπονητή μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα και την κάκιστη πορεία της στη Βουδαπέστη. Με τον προπονητή της Φερεντσβάρος, Ζολτ Βάργκα πλέον στο τιμόνι έφτασε στον τελικό και πάει για το back to back. Οι «Μαγυάροι» στον ημιτελικό επικράτησαν της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας με 10-8, σε ένα…τρελό ματς.

Η Ισπανία προηγήθηκε 3-1, η Ουγγαρία απάντησε και πέρασε μπροστά με δύο γκολ (7-5), με την Ισπανία να ισοφαρίζει σε 7-7. Στην τελευταία περίοδο, η Ουγγαρία μπήκε δυνατά και με ένα 3-0 ουσιαστικά τελείωσε τον αγώνα.