Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Θρίαμβος της Γαλλίας, πέταξε εκτός οκτάδας τη Σερβία (10-9)

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας επικράτησε 10-9 της Σερβίας και την πέταξε εκτός προημιτελικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σπλιτ. Τα ζευγάρια της φάσης των 8. 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Θρίαμβος της Γαλλίας, πέταξε εκτός οκτάδας τη Σερβία (10-9)

Έσκασε η «βόμβα» στο Σπλιτ αν και η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με την εικόνα των δυο ομάδων μέχρι σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν είναι τεράστια έκπληξη.

Η ουσία είναι πως η Γαλλία πέταξε εκτός οκτάδας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τη χρυσή Ολυμπιονίκη Σερβία, που φυσικά μέσα σε έναν χρόνο έχει αλλάξει πάρα πολύ και έχουν σταματήσει τα έξι μεγάλα αστέρια ενώ ο Σάβιτς προχώρησε και σε αρκετές αλλαγές σε αυτό το Ευρωπαϊκό.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μιλάμε για θρίαμβο της Γαλλίας. Ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε προβάδισμα με μεγάλη διαφορά (3-0, 7-4, 9-6). Η Σερβία στην τελευταία περίοδο ισοφάρισε σε 9-9 με ένα 3-0 σερί αλλά ο Μεντί Μαρζουκί, 29 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 10-9.

Η Γεωργία επικράτησε 12-8 της Ολλανδίας και έγραψε Ιστορία με την πρόκρισή στης στην οκτάδα της διοργάνωσης, εκεί όπου περιμένει η γηπεδούχος Κροατία.

Το Μαυροβούνιο δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε τη Ρουμανία (12-8) και…πέφτει πάνω στην Ουγγαρία (ο νικητής στον ημιτελικό θα παίξει με το νικητή του Ισπανία – Ελλάδα)

Οι προημιτελικοί της Τρίτης (6/9)

Ουγγαρία – Μαυροβούνιο (16.00), Ιταλία – Γαλλία (17.30), Ισπανία – Ελλάδα (20.00), Κροατία – Γεωργία (21.30)