Ελλάδα – Κροατία 24-4: Γκολ και θέαμα

Η εθνική γυναικών στο πόλο συνέτριψε 24-4 την Κροατία στο φινάλε της φάσης των ομίλων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ. Στις 18.30 τη Δευτέρα (5/9) ο προημιτελικός με το Ισραήλ του Δημήτρη Μαυρωτά. Σκόραραν όλα τα κορίτσια. 

Ελλάδα – Κροατία 24-4: Γκολ και θέαμα

Η εθνική γυναικών, όπως άλλωστε αναμενόταν, συνέτριψε την Κροατία στην 5η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Η «γαλανόλευκη» της Αλεξίας Καμμένου τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Ολλανδία και τη Δευτέρα (5/9) στον προημιτελικό θα παίξει με το Ισραήλ του Δημήτρη Μαυρωτά, όπου φυσικά είναι το ακλόνητο φαβορί για να προχωρήσει στην τετράδα, όπου θα παίξει λογικά με την Ιταλία.

Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά (1-0, 1-1, 2-1, 2-2), η εθνική έκανε ότι ήθελε και έφτασε στη νίκη άνετα (24-4). Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο δεν δέχθηκε γκολ.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα υπήρξε ένταση με τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη και την Ιβάνα Μπούτιτς αλλά ευτυχώς το επεισόδιο σταμάτησε εκεί και δεν είχαμε κάποια αποβολή που θα μπορούσε να στοιχίσει στη φουνταριστή της εθνικής μας.

Τα οκτάλεπτα: 9-2, 5-2, 5-0, 5-0.

Ελλάδα (Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 2, Ελληνιάδη 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη 4, Νίνου 3, Πάτρα 1, Σιούτη 2, Τριχά 1, Σάντα 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σωτηρέλη.

Κροατία (Κούνατς): Ράτκοβιτς, Μίλκοβιτς, Ντέσνιτσα, Γιέλενα Μπούτιτς, Μαγκνταλένα Μπούτιτς, Σκέλιν 1, Μπρνέτιτς 2, Ετέροβιτς, Ρόζιτς, Ιβάνα Μπούτιτς 1, Μπάρισιτς, Ντόμινα Μπούτιτς, Μάριτς.