Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο 2022: Αήττητη αλλά... 2η η Εθνική Ανδρών μετά το 5-5 με την Κροατία (vid)!

Η Εθνική Ανδρών αναδείχθηκε ισόπαλη 5-5 με την οικοδέσποινα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κροατία, στο Σπλιτ, παρότι την κράτησε στο μηδέν για πάνω από 17 λεπτά. Τερμάτισε 2η στον 2ο όμιλο και θ' αντιμετωπίσει το Ισραήλ την Κυριακή (04/09, 20.00) για μια θέση στα προημιτελικά κόντρα στην (παγκόσμια πρωταθλήτρια) Ισπανία.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο 2022: Αήττητη αλλά... 2η η Εθνική Ανδρών μετά το 5-5 με την Κροατία (vid)!

Παρά την εμφάνιση που πιστοποίησε ότι ανήκει στην ελίτ του αθλήματος η Εθνική Ανδρών παρότι έμεινε όρθια στο Σπλιτ κόντρα στην οικοδέσποινα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κροατία δεν κατάφερε να πάρει και την πρωτιά του 2ου ομίλου που θα την έστελνε απευθείας στην 8αδα της διοργάνωσης.

Η ομάδα μας αναδείχθηκε ισόπαλη 5-5 αποτέλεσμα που έδωσε την πρώτη θέση στους Κροάτες αφού είχαν δύο νίκες στα προηγούμενα ματς τους ενώ εμείς κουβαλούσαμε το ...βαρίδι της ισοπαλίας με την Γαλλία (12-12) στην πρεμιέρα.

Έτσι η Εθνική μας την Κυριακή (04/09, 20.30) θ' αντιμετωπίσει το Ισραήλ και νικώντας θ' αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία.

Ο αγώνας άρχισε με τις άμυνες των δύο ομάδων να σπάνε... κόκκαλα!

Ειδικά η «γαλανόλευκη» (με μπροστάρη τον Κώστα Λιμαράκη που στην παρθενική του εμφάνιση κάτω από τα γκολποστ σε μεγάλη διοργάνωση είχε 72% αποκρούσεις) ήταν σεμιναριακή κρατώντας τους Κροάτες χωρίς γκολ. Στην αντίπερα όχθη οι Γενηδουνιάς και Βλαχόπουλος νίκησαν τον Μπίγιατς (του Ολυμπιακού) με σουτ από την περιφέρεια για να διαμορφώσουν το 2-0 της πρώτης περιόδου.

Οι άμυνες των δύο ομάδων συνέχισαν να είναι εξαιρετικές με αποτέλεσμα η δεύτερη περίοδος να ολοκληρωθεί χωρίς να τέρμα. Οι Κροάτες για να σκοράρουν χρειάστηκε να περάσουν 17.32 στον αγώνα και να παίξουν με δύο παίκτες παραπάνω στην ίδια φάση.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Βρλιτς σκόραρε με ωραίο γυριστό για να φέρει το ματς στα ίσα. Η Εθνική μας ομάδα απάντησε αμέσως με τον Παπαναστασίου να σκοράρει στον παραπάνω.

Ελληνικές φωνές για το ακυρωθέν γκολ του Βλαχόπουλου στο φινάλε του 3ου οκταλέπτου.

Με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο Χαρκόβ για το 3-3. Αυτό ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου αφού το γκολ του Βλαχόπουλου στο φινάλε για υποδοχή της μπάλας εντός των δύο μέτρων προκάλεσε Ελληνικές διαμαρτυρίες.δεν μέτρησε για λόγο που μπορούν να μας τον εξηγήσουν μόνο οι δύο διαιτητές.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο τέρματα, είχαν αμφότερες την ευκαιρία τους να πάρουν τη νίκη, όμως το τελικό 5-5 άφησε περισσότερο ικανοποιημένους τους Κροάτες που σφράγισαν την πρωτιά και πιθανότατα την παρουσία τους στα ημιτελικά.

Ελλάδα - Κροατία 5-5

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 0-0, 1-3, 2-2

Ελλάδα: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης

Κροατία: Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Μπούκιτς, Μπίλιακα, Ζούβελα 1, Μάρινιτς 1, Βρλιτς 1, Μπάσιτς, Χάρκοβ 1, Πόπαντιτς.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Γαλλία - Μάλτα 15-8

Ελλάδα - Κροατία 5-5

Βαθμολογία

Κροατία 7

Ελλάδα 5

Γαλλία 4

Μάλτα 0