Γερμανία – Ελλάδα 3-13: Επιστροφή στις νίκες

Η εθνική πόλο γυναικών μετά την ήττα από την Ολλανδία, κέρδισε εύκολα 13-3 τη Γερμανία για την 4η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Σπλιτ. 

Γερμανία – Ελλάδα 3-13: Επιστροφή στις νίκες

Επιστροφή στις νίκες για την εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ. Απέναντι στη Γερμανία, η «γαλανόλευκη» χωρίς τις Μαργαρίτα Πλευρίτου, Χυδηριώτη (έμειναν εκτός 13άδας για να πάρουν ανάσες) δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει το «τρίποντο» (13-3).

Αμυντικά η εθνική ήταν πολύ καλή ενώ στην επίθεση είχε ένα ξέσπασμα στο δεύτερο οκτάλεπτο και η διαφορά ανέβηκε στο 6-0 με ένα σερί 4-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της δεύτερης περιόδου.

Η εθνική έχει μπροστά της ακόμη έναν αγώνα για τον Α’ όμιλο, απέναντι στη γηπεδούχο αλλά αδύναμη Κροατία. Θα πάρει τη νίκη και θα σφραγίσει την πρόκριση στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού ως δεύτερη από τον όμιλο.

Στον προημιτελικό θα έχει εύκολο έργο και ουσιαστικά η προσοχή της Καμμένου και των κοριτσιών είναι στραμμένη από τώρα στον ημιτελικό με την Ιταλία (επίσης δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει στην τετράδα της διοργάνωσης).

Αυτό που πρέπει να δουν στην εθνική είναι τα πέναλτι αφού ακόμη και στον σημερινό (01/09), η Ελλάδα είχε δύο χαμένα. Το ίδιο συνέβη και με την Ουγγαρία. Δεν στοίχισε αλλά όταν έρθει ο ημιτελικός με την Ιταλία τα πάντα θα μετράνε.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 3-6, 0-3, 0-3.

Γερμανία (Σουλτς): Γκούσε, Φόσεμπεργκ 1, Πετίκι, Πλοτζ 1, Ντέικε, Λούντβιγκ, Ρίεκμ Φρι 1, Ταντάι, Κίλστρα, Στούεβε, Κρούκενμπεγκ, Χεϊνμπίχνερ

Ελλάδα (Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ελληνιάδη 1, Σάντα 2, Τριχά 1, Ξενάκη 1, Νίνου 1, Πάτρα 1, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σωτηρέλη.