Ελλάδα – Ολλανδία 8-13: Χάθηκε η πρώτη θέση στον όμιλο

Η εθνική γυναικών ηττήθηκε 13-8 από την Ολλανδία του Δουδέση στο Σπλιτ για την 3η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και έχασε την πρωτιά στον Α’ όμιλο.

Ελλάδα – Ολλανδία 8-13: Χάθηκε η πρώτη θέση στον όμιλο

Η πρωτιά στον Α’ Όμιλο χάθηκε μετά την ήττα με 13-8 από την Ολλανδία στο Σπλιτ, ωστόσο για να μείνει εκτός τετράδας στο Ευρωπαϊκό η Ελλάδα θα πρέπει να…αυτοκτονήσει.

Παρά το αποψινό αποτέλεσμα (ήττα για ακόμη μια φορά από την Ολλανδία), η «γαλανόλευκη» από τη στιγμή που κέρδισε στην πρεμιέρα την Ουγγαρία θα είναι δεύτερη στον όμιλό της και θα έχει εύκολο προημιτελικό (Γαλλία ή Ισραήλ).

Η Ελλάδα στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν εξαιρετική αμυντικά. Δέχθηκε μόλις ένα τέρμα από την Μπριγκίτε Σλίκινγκ που πέρσι ήταν στον Ολυμπιακό.

Η Ιωάννα Σταματοπούλου είχε 66.7% στις αποκρούσεις ενώ η Ολλανδία με την Φαν ντε Ντόμπελστιν ξεκίνησε στο τέρμα και όχι τον Άαρτς. Η «γαλανόλευκη» βρήκε δύο τέρματα και είχε το προβάδισμα αλλά με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου δέχθηκε ένα…φτηνό τέρμα από τα δύο μέτρα (Σέβενιτς 2-2).

Μάλιστα η Ολλανδία για πρώτη φορά πέρασε μπροστά στο σκορ με γκολ στην παίκτρια παραπάνω (στο τέλος της επίθεσης) της Ίλσε Κούλχαας (ανανέωσε τη συνεργασία της με τον ΑΝΟΓ) η οποία έγραψε το 2-3.

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου με πέναλτι (το κέρδισε η Μυριοκεφαλιτάκη σε επίθεση με παραπάνω) νίκησε την Άαρτς (την έριξε στη δεύτερη περίοδο ο Δουδέσης), έκανε το 3-3 και έκανε ένα νόημα στην Ολλανδή κίπερ, η οποία είναι γνωστό πως…παίζει μέσα στο ματς και μιλάει αρκετά.

Μάλιστα η αρχηγός της εθνικής και του Ολυμπιακού ήταν εκείνη που…απάντησε και στο τέρμα της Σλίκινγκ πάλι στην παραπάνω (3-4) και έκανε το 4-4. Βέβαια η εξαιρετική περιφερειακή της Ολλανδίας που συνήθως δεν παίρνει πρωτοβουλίες και σουτ, απόψε βρήκε χώρο και έκανε τη…ζημιά (4-5).

Η Ξενάκη στην παραπάνω απάντησε άμεσα (5-5) και το ντέρμπι καλά κρατούσε στο Σπλιτ, με την Ολλανδία να έχει απαντήσεις (5-6 με πέναλτι της Κράατς) στην άμυνα της Ελλάδας που δεν είχε σχέση με την πρώτη περίοδο. Το ποσοστό της Σταματοπούλου έπεσε στο 33.3% ενώ η Άαρτς είχε 50%.

Ξανά με γκολ από τα…αποδυτήρια μπήκε η Ολλανδία. Στο τρίτο οκτάλεπτο με τέρμα στην παραπάνω έγινε 5-7, ενώ η Εθνική έχασε δική της επίθεση στην παραπάνω και στην κόντρα η Μουλχούιζεν πήγε τη διαφορά στο +3 (5-8, 6.05 για το τέλος της περιόδου). Μέσα σε ένα λεπτό, Ειρήνη Νίνου και Βάσω Πλευρίτου πήγαν τη διαφορά στο γκολ (7-8).

Μάλιστα 3.36 για το τέλος της περιόδου, χάθηκε και μεγάλη ευκαιρία για το 8-8 με την Άαρτς να λέει όχι στην Ξενάκη. Η Ολλανδία έφυγε στην κόντρα, κέρδισε το πέναλτι και η Κράατς πέτυχε το 7-9.

Η Ειρήνη Νίνου ήταν εκείνη που…έσπασε τη ζώνη της Ολλανδίας με ένα καταπληκτικό τέρμα από την περιφέρεια (8-9). Χάθηκε η ευκαιρία για το 9-9 και στο φινάλε έγινε και το 8-10, με την Ελλάδα να δέχεται 4 τέρματα σε αυτό το οκτάλεπτο.

Η διαφορά πήγε ξανά στο +3 (8-11, 5.52 πριν από το φινάλε) και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την Ελλάδα, απέναντι στην Ολλανδία που παίζει σκληρά, γρήγορα ενώ στα τελευταία λεπτά κοίταξε να ροκανίσει δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ήταν μπροστά με διαφορά. Τα πάντα είχαν κριθεί και έτσι φτάσαμε στο τελικό 13-8 υπέρ της Ολλανδίας που είναι πρώτη στον όμιλο και δείχνει ικανή για το χρυσό.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-5, 3-4, 0-3.

Ελλάδα (Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Σάντα, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2, Νίνου 2, Πάτρα, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη

Ολλανδία (Δουδέσης): Άαρτς, Γουλβς, Σλίκινγκ 3, Φαν ντερ Σλοτ, Κέουνινγκ 1, Φαν ντε Κράατς 2, Ρόγκε 1, Σέβενιτς 1, Χούστρα 1, Κούλχαας 1, Μουλχούιζεν 3, Τεν Μπρόεκ, Φαν ντε Ντόμπελστιν.