Ελλάδα - Γαλλία 12-12: Ο Αργυρόπουλος Κανακάκης έσωσε την παρτίδα

Η εθνική πόλο των ανδρών δεν ήταν καλή στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Γαλλία στο Σπλιτ αλλά το γκολ του Αργυρόπουλου – Κανακάκη (12-12) την κρατάει ζωντανή στο…κυνήγι της πρωτιάς του ομίλου. 

Ελλάδα - Γαλλία 12-12: Ο Αργυρόπουλος Κανακάκης έσωσε την παρτίδα

Ο αγώνας ήταν…τρελός με τις άμυνες και των δυο ομάδων να μην είναι καλές. Η εθνική προηγήθηκε με τον Κάκαρη αλλά ακολούθησε ένα 3-0 (!) της Γαλλίας (1-3), με τη «γαλανόλευκη» να απαντάει με ένα δικό της 4-0 σερί. Έτσι πήρε ξανά το προβάδισμα με 5-3 και στα μισά της δεύτερης περιόδου ήταν μπροστά με δύο τέρματα διαφορά (7-5). Σε τέσσερα λεπτά όμως δέχθηκε τρία γκολ (!) και έτσι η Γαλλία έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 8-7.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Ελλάδα…έσφιξε την άμυνά της, βρήκε λύσεις στην επίθεση όπως και στα δύο πρώτα οκτάλεπτο και έτσι με γκολ του Γενηδουνιά 13’’ πριν από το τέλος της περιόδου πέρασε μπροστά με 11-10.

Στην τελευταία περίοδο όμως στο πρώτο μισό δεν λειτούργησε τίποτα καλά, σε άμυνα και επίθεση. Έτσι η Γαλλία πέρασε μπροστά στο σκορ με 12-11 (μία ακόμη ανατροπή), με την Ελλάδα να μην μπορεί να βρει γκολ αν και είχε πολλές ευκαιρίες.

Τελικά ο Αργυρόπουλος 1.49 για το τέλος στον παίκτη παραπάνω ισοφάρισε (12-12). Βγήκε η άμυνα και η εθνική πήρε ξανά αποβολή. Το σουτ του Παπαναστασίου σταμάτησε στο δοκάρι, πήραμε το ριμπάουντ αλλά το σουτ του Βλαχόπουλου σταμάτησε στον Φοντανί. Κάλεσε τάιμ άουτ ο Μπρούτζο (απέμεναν 15 δευτερόλεπτα), ο Αργυρόπουλος έκανε το μπλοκ και έτσι η εθνική πήρε τουλάχιστον τον βαθμό, σε μια κακή βραδιά.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 4-5, 4-2, 1-2.

Ελλάδα (Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος 2, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 2, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης.

Γαλλία (Μπρούτζο): Ντιμπουά, Σαουνταντιέ, Κρουσιγιάτ 3, Μπουέ, Καζ 2, Τόμας Βερνό 3, Μαριόν Βερνό 2, Μπιορς 1, Μαρζούκι 1, Καουμετέ, Βανπεπερστραέτ, Ντε Νάρντι, Φοντανί.