Προκρίθηκαν στην 8άδα τα φαβορί, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ισπανία

Επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό τους ως φαβορί και προκρίθηκαν στα προημιτελικά (8άδα) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος οι τέσσερις παγκόσμιες δυνάμεις της υδατοσφαίρισης Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Ισπανία.

Προκρίθηκαν στην 8άδα τα φαβορί, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ισπανία

Επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό τους ως φαβορί και προκρίθηκαν στα προημιτελικά (8άδα) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με τις νίκες τους στους χιαστί αγώνες (φάση των "16") της πρωϊνής ενότητας της τέταρτης ημέρας της διοργάνωσης (Τετάρτη 24/8), στην ανοιχτή πισίνα του ΕΑΚ Βόλου, οι τέσσερις παγκόσμιες δυνάμεις της υδατοσφαίρισης Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Ισπανία.

Η Ιταλία επιβλήθηκε επί της Γερμανίας, στο γκραν γκινιόλ φινάλε του συγκλονιστικού μεταξύ τους αγώνα, με 8-7. Η Κροατία "δάμασε" στο τέλος τη Βραζιλία με 6-4, ενώ εύκολες νίκες πέτυχαν το Μαυροβούνιο επί της Ιαπωνίας με 16-9 και η Ισπανία επί της Σλοβενίας με 13-3.

ΙΤΑΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 8-7

Οι Ιταλοί είχαν βρεθεί να προηγούνται και με 6-1 στα μέσα του δεύτερου εξάλεπτου, αλλά στη συνέχεια μπολκαρίστηκαν από την άμυνα των Γερμανών, που μάλιστα βρήκαν τρόπους επιθετικά και (με κορυφαίος σκόρερ τον Χόφμαν που πέτυχε 5 γκολ) ισοφάρισαν σε 6-6 και 7-7, στο τέλος του τρίτου εξάλεπτου. Στην τελευταία περίοδο οι σκληρές άμυνες κι από τις δύο πλευρές και οι δυο καλοί τερματοφύλακες (Πότζι, Ρέσελ) απέτρεπαν το σκοράρισμα. Τελικά οι Ιταλοί λυτρώθηκαν στα 29 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη με γκολ του Πετονάτι και πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση στην παγκόσμια 8άδα.

Εξάλεπτα: 4-1, 2-3, 1-3, 1-0.

ΙΤΑΛΙΑ: Πετονάτι 1, Καμπατσιάνι 2, Ντε Βέτσις 2, Ντε Μάρκι 2, Σαλιπάντε 1.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τάουμπερτ 1, Χόφμαν 5, Καμερμάιερ 1.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 4-6

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε το ματς της Βραζιλίας με την Κροατία, με δυνατές κόντρες στο νερό και κλειστές άμυνες. Το τρίτο εξάλεπτο οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 4-4. Οι Κροάτες κατάφεραν τελικά στο φινάλε (στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου) να κάμψουν την αντίσταση των "καριόκας", με γκολ των Μπούτσεβιτς και Ντραγκόσεβιτς και να περάσουν στους "8".

Εξάλεπτα: 2-1, 2-2, 0-1, 0-2.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ριμπέιρο 1, Μουνίθ 1, Γούλφορστ 2.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ντραγκόσεβιτς 2, Τζέρκοβιτς 2, Μπούτσεβιτς 2.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΙΑΠΩΝΙΑ 16-9

Μόνο στο πρώτο εξάλεπτο δυσκολεύτηκαν οι Μαυροβούνιοι, που στη συνέχεια επέβαλαν τον ρυθμό τους και έφτασαν στον στόχο.

Εξάλεπτα: 4-3, 4-1, 5-2, 3-3.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ματιγιάσεβιτς 1, Μορατσάνιν 2, Πέτροβιτς 2, Ρογκάνοβιτς 3, Στούπαρ 1, Γιάνοβιτς 3, Σάμαρτζιτς 1, Γκοΐκοβιτς 3.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Γιονέντα 1, Ινούε 3, Γκότο 1, Μορικάβα 1, Μιγιάμα 3.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 3-13

Οι Ισπανοί έκαναν επίδειξη δύναμης και πήραν πολύ άνετα την πρόκριση.

Εξάλεπτα: 0-2, 1-2, 1-4, 1-5.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Σάντακ 1, Πόβε 2.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γκαρσία Σάλες 1, Νούνιεζ 2, Γκαρίδο 1, Φέλιου 1, Γρανάδος 2, Λέμα 1, Φερνάντεζ 1, Ντίαζ 1, Γκαρσία Κάσες 1, Ροντρίγκεζ 2.

Έτσι διαμορφώθηκε το πρώτο ζευγάρι των προημιτελικών της Πέμπτης (25/8) που είναι το Μαυροβούνιο - Ισπανία, ενώ η Κροατία περιμένει αντίπαλο από το δικό μας αποψινό παιχνίδι Αυστραλία - ΕΛΛΑΔΑ (20:30 στο ΕΑΚ Βόλου) και η Ιταλία από το ζευγάρι ΗΠΑ - Ουγγαρία (16:45).

Αναλυτικότερα τα πλήρη στοιχεία και τα στατιστικά ΕΔΩ.

Το επίσημο site της διοργάνωσης ΕΔΩ.

Οι αγώνες στο κολυμβητήριο ΕΑΚ Βόλου συνεχίζονται το απόγευμα της Τετάρτης (23/8) από τις 16:45.

Όλο το πρόγραμμα και τα χιαστί ΕΔΩ.

Δείτε το πανόραμα και τις διασταυρώσεις μέχρι το τέλος ΕΔΩ.