Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων: Πρεμιέρα με εξάλεπτα, η τεχνική σύσκεψη στη Λάρισα

Στη Λάρισα ξεκινά την Κυριακή (21/8) το παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων στο πόλο.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων: Πρεμιέρα με εξάλεπτα, η τεχνική σύσκεψη στη Λάρισα

Οι 13 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων (Κ16) της Λάρισας έχουν χωρισθεί σε τέσσερις ομίλους.

Μετά τα παιχνίδια που θα δώσουν, θα χωριστούν εκ νέου και στο τρίτο στάδιο θα ξεκινήσουν οι αγώνες για τα μετάλλια. Στη πορεία θα υπάρχει το silver, gold και το platinum γκρουπ. Το Σάββατο 27/08 θα διεξαχθούν οι τελικοί. Ένα πλούσιο πρόγραμμα δηλαδή με 52 συνολικά παιχνίδια.

Στις πρώτες φάσεις θα διεξάγονται τέσσερις περίοδοι των έξι λεπτών, ενώ στη τελική φάση θα γίνουν τα κλασικά οκτάλεπτα. Ο Κωνσταντίνος Βασιλείου είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την ελληνική διαιτησία στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων της Λάρισας. Κάθε χώρα από τις 13 έχει φέρει το δικό της διαιτητή. Ο Βασιλείου είναι 30 ετών, και έχει ξεκινήσει τη διαιτησία από το 2015. Έχει παίξει υδατοσφαίριση και στις δυο ομάδες της Πάτρας από όπου κατάγεται, την Ν.Ε.Π. και τον Ν.Ο.Π. Τον φετινό Μάρτιο «σφύριξε» στη Μπρατσιλάβα στον αγώνα World League, Σλοβακία-Σερβία. Είναι η πρώτη του όμως μεγάλη διοργάνωση και όπως λέει και ο ίδιος «Είναι πολύ σημαντικό που κάνω πρεμιέρα από νέα διοργάνωση και μάλιστα μέσα στην Ελλάδα».

Το μεσημέρι σήμερα (20/08) έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας η τεχνική σύσκεψη με την παρουσία εκπροσώπων της FINE.

Ο Γενικός Διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιάννης Γιαννουρής, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ομάδων και τους διαιτητές για όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.