Ουγγαρία – Ελλάδα 9-10: Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος οι Νεάνιδες

Πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Νεανίδων που διεξάγεται στο Βελιγράδι για την εθνική ομάδα. Η «γαλανόλευκη» της Ευτυχίας Καραγιάννη κέρδισε την Ουγγαρία 10-9 στον ημιτελικό. Ήταν μπροστά 10-5 στο τέλος της τρίτης περιόδου! MVP η Τριχά. 

Ουγγαρία – Ελλάδα 9-10: Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος οι Νεάνιδες

Η Ουγγαρία μπήκε δυνατά και προηγήθηκε 2-0 αλλά η εθνική απάντησε γρήγορα και ισοφάρισε 2-2 (Τριχά, Χαλδαίου) με τη Σάντα να απαντά εκ νέου (3-3). Μάλιστα η Σοφία Τορνάρου στην παίκτρια παραπάνω έγραψε και το 3-4 στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου.

Πιο σκληρό το ματς στη δεύτερη περίοδο και είναι λογικό αφού μιλάμε για ημιτελικό. Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο. Η Μάκσαϊ ισοφάρισε σε 4-4 αλλά η Τριχά απάντησε άμεσα για το 5-4 ενώ η Σάντα στην παίκτρια παραπάνω στο τέλος του ημιχρόνου έγραψε και το 6-4, στην παίκτρια παραπάνω, με την Ευτυχία Καραγιάννη να καλεί τάιμ άουτ.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η εθνική ομάδα έκανε ότι ήθελε μέσα στο νερό με την Φωτεινή Τριχά του Ολυμπιακού να είναι ασταμάτητη και την άμυνα της «γαλανόλευκης» φοβερή και τρομερή. Το 4-1 σε αυτό το οκτάλεπτο έφερε την Ελλάδα στο +5 (10-5) αλλά τίποτα δεν είχε τελειώσει.

Λεντβάι και Χάιντου στα πρώτα δύο λεπτά της τελευταίας περιόδου, μείωσαν σε 10-7 και η αλήθεια είναι πως τα κορίτσια της Καραγιάννη αγχώθηκαν. Χάθηκε η ηρεμία στην επίθεση και η Ουγγαρία πήρε ψυχολογία, σε αντίθεση με την εθνική μας που δεν είχε καθαρό μυαλό και έπαιζε βιαστικά αν και δεν υπήρχε λόγος. Μάλιστα τέσσερα λεπτά για το φινάλε η Ουγγαρία μείωσε σε 10-8 και η Ζέγκεντι με πέναλτι 3.18 για το τέλος μείωσε στο γκολ (10-9). Το γκολ για την Ελλάδα δεν ήρθε αλλά μέσα από την άμυνά της κράτησε αυτό το πολύτιμο 10-9 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Δευτέρας (21.30) και περιμένει να μάθει σε λίγη ώρα τον αντίπαλο της (Ιταλία ή ΗΠΑ).

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 1-2, 1-4, 4-0.

Ουγγαρία: Αουμπέλι 1, Μάκσαϊ 2, Λεντβάι 2, Ζέγκεντι 3, Χάιντου 1,

Ελλάδα: Σάντα 2, Χαλδαίου 2, Τορνάρου 1, Τριχά 5.