Το Beachpolistas World Tour επέστρεψε στη Λεμεσό

Το Beachpolistas World Tour επέστρεψε στη Λεμεσό ύστερα από τρία χρόνια.

Το Beachpolistas World Tour επέστρεψε στη Λεμεσό

Το Beachpolistas World Tour επέστρεψε στη Λεμεσό ύστερα από τρία χρόνια και μέσα σε ένα απολαυστικό τριήμερο γράφτηκε ιστορία με τη συμμετοχή 300 αθλητών στις κατηγορίες OPEN και U14, ενώ η διοργάνωση μάγεψε με τη νυχτερινή της έκδοση, αποτελώντας το μοναδικό τουρνουά σε όλον τον κόσμο που διεξάγεται υπό το φως των προβολέων.

Περισσότεροι από εκατό αγώνες έλαβαν χώρα στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, με το Beachpolistas World Tour να διεξάγεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Αρχής Λιμένων Κύπρου και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, σε μια συνδιοργάνωση του Υδάτινου Κόσμου, της FAB Sportswear, της IB.WP.AS, του Δήμου Λεμεσού στο πλαίσιο των «Λεμέσιων».

Στο αγωνιστικό σκέλος, πρωταθλητές της κατηγορίας OPEN ήταν οι «REMEDICA», αποτελούμενη από τους Κώστα Λούδη, Αργύρη Θεοδωρόπουλο, Άγγελο Φώσκολο και Γιώργο Καλαϊτζή, ενώ το αργυρό μετάλλιο κέρδισε η ομάδα της «TELETHON». Στο βάθρο, ανέβηκαν επίσης οι «ATLANT», οι οποίοι επικράτησαν στον μικρό τελικό των «NEAPOLIS UNIVERSITY». Μέρος των εσόδων διατέθηκε στον φιλανθρωπικό σκοπό «TELETHON», ενώ η διοργάνωση συνολικά έγινε εις μνήμην του Πανίκου Προκοπίου, πρώην προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης. Ομάδες από κάθε γωνιά της Κύπρου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό έπαιξαν διαδοχικά παιχνίδια στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού. MVP της κατηγορίας OPEN αναδείχθηκε ο Άλεξ Ιωάννου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, έγινε διάλεξη υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, με θέμα οι επιπτώσεις του COVID στον αθλητισμό, η οποία έλαβε χώρα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Την επιστημονική προσέγγιση του θέματος έκανε η αθλητική ψυχολόγος, Έλενα Αβραάμ και στη συνέχεια μίλησαν οι πρωταθλητές, Γιάννος Ζησιμίδης (Olympian Στίβου), Μαρία Παπαδοπούλου (Olympian Κολύμβησης), Κώστας Λούδης (Olympian Water Polo), Αργύρης Θεοδωρόπουλος (Olympian Water Polo), Γιώργος Καλαϊτζής (Πανιώνιος), Άγγελος Φώσκολος (ΓΣ Περιστερίου), ενώ χαιρετισμό απήυθυνε ο διοργανωτής του Beachpolistas World Tour, Ανδρέας Γαρύφαλλος.

Σε μια παράλληλη δράση, υπό την εποπτεία της Αστυνομίας Κύπρου, έγινε καθαρισμός του βυθού στο παλιό λιμάνι Λεμεσού με τη συμμετοχή των beachpolistas και των δυτών της λιμενικής αστυνομίας κύπρου. Στο καλλιτεχνικό κομμάτι, το «Kiki School of Dance» και το «Nikolas Antoniadis Music Center», καθώς και οι «Book Artist for Events» διασκέδασαν αθλητές και φιλάθλους στον χώρο της διοργάνωσης.

Στο κομμάτι των βραβεύσεων, τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία της η χρυσή παραολυμπιονίκης της Κύπρου στην κολύμβηση, Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία με έναν συγκινητικό λόγο μίλησε για τις αξίες του αθλητισμού στους συμμετέχοντες, ενώ στο ίδιο κλίμα έγινε και η βράβευση της γυναίκας του Πανίκου Προκοπίου, Ίρις, από τον διοργανωτή, Κώστα Αντωνίου.

Το Beachpolistas World Tour 2022 στη Λεμεσό ήταν μια υπερπλήρης διοργάνωση, τόσο στο αγωνιστικό, όσο και στο οργανωτικό κομμάτι, καθώς υπήρχε φροντίδα αποκατάστασης στους αθλητές μετά τα παιχνίδια, ενώ η τελευταία ημέρα μεταδόθηκε ζωντανά σε live streaming από το Alpha Sports TV. Εκτός των αγώνων, διεξήχθησαν και δύο ατομικοί διαγωνισμοί, αυτοί της ευστοχίας και του πιο γρήγορου σουτ.

Το ραντεβού στη Λεμεσό ανανεώθηκε για το 2023, όμως μέχρι τότε, οι διοργανώσεις του BEACHPOLISTAS πλησιάζουν όσον αφορά τη Μάνη (27-28 Αυγούστου) και του Πειραιά (2-4 Σεπτεμβρίου).