Σαμαρτζίδης Καπ: Η συνέντευξη Τύπου

Το τουρνουά πόλο «Σαμαρτζίδης Καπ» θα διεξαχθεί το τριήμερο 29-31/07 στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Γερμανίας και του Μαυροβουνίου.

Σαμαρτζίδης Καπ: Η συνέντευξη Τύπου

«Με σκοπό να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, θα ξαναγίνει το τουρνουά στην μνήμη του αδικοχαμένου Νώντα, το Samartzidis Cup», είχε τονίσει πριν από λίγους μήνες ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος και αυτή η δέσμευση υλοποιείται.

Το τουρνουά πόλο θα διεξαχθεί το τριήμερο 29-31/07 στην πισίνα του Ε.Α.Κ.Η. (Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου), με τη συμμετοχή των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Γερμανίας και του Μαυροβουνίου, στην μνήμη του αξέχαστου Νώντα Σαμαρτζίδη.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε, η Γ’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Αλεξία Μαρίνη επεσήμανε ότι «Η Κολυμβητική Ομοσπονδία είναι πάντα κοντά και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της όλες τις διοργανώσεις. Θα είναι και αυτό ένα ιδιαιτέρως επιτυχημένο τουρνουά και ένα πολύ δυνατό τεστ για την Εθνική μας ομάδα».

Το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ, Βασίλης Σκουντής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «ιερό τέρας» όπως το χαρακτήρισε της ελληνικής κολύμβησης, Νώντα Σαμαρτζίδη και ανέφερε ότι «Η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, έχει κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις διοργανώσεις πλην του Ευρωπαϊκού. Στο επερχόμενο του Σπλιτ, ελπίζουμε να είναι και χρυσό».

Στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κρήτης, Γιώργος Πιτσούλης, είπε: «Είναι τιμή μας που η Εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί στη Κρήτη. Και εμείς με τις υποδομές μας θέλουμε να γίνει η περιοχή μας κέντρο αθλητικών εξελίξεων».

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Μαλεβιζίου, Γιάννης Μαρής, τόνισε: «Ευχαριστούμε την Εθνική ομάδα για την τιμή που μας κάνει να δώσει αγώνες στον τόπο μας».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του Ε.Α.Κ.Η., ως εκπρόσωπος και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, Μάνος Χουρδάκης που δήλωσε: «Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, το κολυμβητήριο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες εθνικών ομάδων. Πιστεύω να γίνει το σπίτι της Εθνικής Ελλάδας και σύντομα να υλοποιηθεί και το σχέδιο για την κατασκευή νέας πισίνας 33μ.».

Την Ολλανδία εκπροσώπησαν στη συνέντευξη, ο προπονητής της Χάρι Βαν ντερ Μιρ και ο αρχηγός Γιόραν Μίλερ που ανέφεραν: «Είμαστε μια μικρή χώρα, με παράδοση όμως στο άθλημα και προσπαθούμε να αναπτυχθούμε και πάλι και να γίνουμε μια δυνατή ομάδα όπως παλιά. Στο τουρνουά θα επιδιώξουμε να δείξουμε κάποια από τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν».

Για το Μαυροβούνιο μίλησαν ο προπονητής Μίλαν Τσίροβιτς και ο αρχηγός Μαρκ Πέτκοβιτς, που είπαν: «Είμαστε μια ομάδα που έχει ανανεωθεί και θέλουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Θα είναι μια καλή εμπειρία στην προσπάθειά μας αυτή».

Για τη Γερμανία, ο αρχηγός της Ματέο Τσουκ δήλωσε ότι «Επιχειρούμε ανανέωση και θέλουμε να δούμε το σημείο που είμαστε».

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να τιμούμε ανθρώπους που έχουν γράψει ξεχωριστή ιστορία στον αθλητισμό. Θα είναι ένα πολύ δυνατό τουρνουά. Η παρουσία μας θέλω να ελπίζω πως θα δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στα νέα παιδιά, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί και εύχομαι και ελπίζω να δούμε ομάδες της Κρήτης στο ψηλότερο επίπεδο».

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, ανέφερε: «Ήταν μια δική μου πρόταση να διεξαχθεί εδώ αυτό το τουρνουά. Μέσω της ΚΟΕ και της κας Μαρίνη, το αγκάλιασε η Κρήτη και είμαι σίγουρος ότι το κολυμβητήριο θα είναι γεμάτο σε όλους τους αγώνες. Θα είναι αγώνες υψηλού επιπέδου. Ευχαριστούμε επίσης την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και τον κ.Αυγενάκη. Το Ηράκλειο χρειάζεται ένα σύγχρονο κολυμβητήριο, και με χαρά θα έρθουμε να το εγκαινιάσουμε. Επίσης, η ΚΟΕ εργάζεται για την ανάπτυξη των αθλημάτων στην περιφέρεια, και είναι σημαντικό το Ηράκλειο να έχει ομάδες στην Α1 Υδατοσφαίρισης. Η Εθνική μας είναι ομάδα υψηλού επιπέδου που δεν φοβάται κανένα αντίπαλο. Μόνο την κακοτυχία στη προετοιμασία φοβάμαι. Οι αθλητές μας διαθέτουν και το κίνητρο και τη ψυχή να διακριθούν».

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης επιστρέφει μετά από 20 χρόνια στο Ηράκλειο, καθώς και το 2002 είχε λάβει μέρος στο Samartzidis Cup.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/07/2022

17.30 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

18.30 Ελλάδα-Γερμανία

20.00 Μαυροβούνιο-Ολλανδία

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/07/2022

18.30 Γερμανία-Μαυροβούνιο

20.00 Ελλάδα-Ολλανδία

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/07/2022

18.30 Ολλανδία-Γερμανία

20.00 Ελλάδα-Μαυροβούνιο.

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας: Ντίνος Γενηδουνιάς, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Γούβης, Νίκος Γκίλλας, Κώστας Γκιουβέτσης, Στάθης Καλογερόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Γιάννης Αλαφραγκής, Μανώλης Ανδρεάδης, Δημήτρης Σκουμπάκης, Δημήτρης Δήμου, Νίκος Κοπελιάδης, Κώστας Λιμαράκης, Μανώλης Σολανάκης, Βασίλης Καβουσανός, Άγγελος Βλαχόπουλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κώστας Κάκαρης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Δημήτρης Νικολαΐδης.