Ελλάδα - Ισπανία 7-12: Βαριά ήττα και ψάχνει το χάλκινο

Η Εθνική ομάδα νέων γυναικών ηττήθηκε 12-7 από την Ισπανία στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αντιμετωπίζει (11/7, 18.00) την Ολλανδία στον μικρό τελικό με φόντο το τρίτο σκαλί του βάθρου. Αντίπαλος των «Ρόχας» η Ουγγαρία (19.30).

Ελλάδα - Ισπανία 7-12: Βαριά ήττα και ψάχνει το χάλκινο

Η Εθνική ομάδα νέων γυναικών της χώρας μας γνώρισε βαριά ήττα από την Ισπανία με 12-7 στον δεύτερο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι «ρόχας» ήταν ανώτερες, επέβαλαν εξ αρχής τον ρυθμό τους και πήραν εύκολα την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Εκεί όπου την περιμένει η Ουγγαρία. Οι «γαλανόλευκες» αντιμετωπίζει αύριο (11/10, 18.00) την Ολλανδία με φόντο το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στο πρώτο μέρος, οι Ελληνίδες έδειξαν πυγμή σε άμυνα και επίθεση και «κοίταξαν» στα μάτια την ισχυρή ομάδα της Ισπανίας, η οποία στο δεύτερο οκτάλεπτο «ξέσπασε» στο σκοράρισμα (σερί 5-0), με την ψυχολογία των Ελληνίδων διεθνών να κλονίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η Χριστίνα Σιούτη – αρχηγός της Εθνικής Νέων Γυναικών, όσο και η Ισπανίδα τερματοφύλακας Μαριόνα Τέρε, ενσωματώθηκαν στις ομάδες τους αμέσως μετά την συμμετοχή τους στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Κορυφαία για την Ισπανία η Παλάσιο που πέτυχε τέσσερα τέρματα ενώ για την Ελλάδα η Τσιμάρα σκόραρε τρεις φορές.

ΕΛΛAΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 7-12

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-6, 1-2, 3-3

Διαιτητές: Μπουρζ (Γαλλία), Μπλάσκοβιτς (Κροατία)

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Μαυρωτά, Σάντα, Καϊάφα 1, Σιούτη, Μουστακαρία, Τσιμάρα Ευδοκία 3, Τορνάρου, Καλογεροπούλου, Κουρέτα, Τριχά 2, Χαλδαίου 1, Αγγελίδη, Καραγιάννη.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Τέρε Μάρτι, Κασάντο Λόπεθ, Πορτίγιο Γκαρθία 1, Μάρκος Ριβέρο, Νόγκε Φριγκόλα 1, Πέρεθ Βίβας 1, Πρατς Ροντρίγκεθ 1, Κ.Μορένο Πέρεθ 1, Ντ.Μορένο Πέρεθ 1, Μουνιόθ Μπλάσκεθ 1, Παλάθιο Λίντε 4, Γκαλινάτο Ραφαέλε 1, Μορένο Κινιόνες.