Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών: Στην 8άδα η Εθνική, «βούλιαξε» τη Σερβία (19-9)

Η Εθνική ομάδα νέων γυναικών «έπνιξε» τη Σερβία (19-9) και προκρίθηκε στην 8άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (9/7) τη Γαλλία για μια θέση στα ημιτελικά.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών: Στην 8άδα η Εθνική, «βούλιαξε» τη Σερβία (19-9)

Καταιγιστική ήταν η Εθνική ομάδα νέων γυναικών στον αγώνα κόντρα στη Σερβία και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την 8άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Νετάνια του Ισραήλ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ιδίως στο δεύτερο 8λεπτο, «βούλιαξε» τη Σερβία με 19-9 και αύριο στις 17:30 θα διεκδικήσει μία θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης με αντίπαλο τη Γαλλία.

Η Σερβία κατάφερε να προηγηθεί 3-4 της Εθνικής μας στην πρώτη περίοδο, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη... Η «γαλανόλευκη» ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο 8λεπτο και με το υπέρ της 8-2 έφερε «τούμπα» το παιχνίδι φτάνοντας έτσι στο 11-6 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Στο υπόλοιπο του αγώνα οι πολίστριες της Ευτυχίας Καραγιάννη δεν άφησαν περιθώρια στην αντίπαλό τους. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την Εθνική μας να κρατά σταθερά το προβάδισμα (16-8), ώσπου η Ελλάδα έφτασε τελικά και στη μεγάλη νίκη με 19-9.

Η Ευτυχία Καραγιάννη βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει συστήματα και όλα τα κορίτσια, ενώ πρώτες σκόρερ στο παιχνίδι ήταν οι Κουρέτα και Τριχά που σημείωσαν από πέντε τέρματα.

ΕΛΛAΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 19-9

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 8-2, 5-2, 3-1

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Μαυρωτά, Σάντα 1, Καϊάφα 1, Σιούτη 1, Μουστακαρία, Τσιμάρα Ευδοκία, Τορνάρου 3, Καλογεροπούλου, Κουρέτα 5, Τριχά 5, Τσιμάρα Ευφροσύνη 1, Αγγελίδη 2, Καραγιάννη.

ΣΕΡΒΙΑ: Ντούλιτς, Πέισιτς 2, Άβντιτς. Ίβα Λούγιτς 1, Γιάννα Λούγιτς 1, Λούκιτς 1, Μαρίνκοβιτς, Μιλίσεβιτς 2, Τρίμιτς, Κορένι, Ράντονιτς 2, Ζέλιτς, Αντανάσεβιτς.

Διαιτητές: Καμπάνιας (Ισπανία), Τζουκς (Μ.Βρετανία).