ΗΠΑ – Ουγγαρία 9-7: Έβδομο χρυσό και τέταρτο σερί για τις Αμερικανίδες

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ κέρδισε 9-7 τη γηπεδούχο Ουγγαρία στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος και κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο και τέταρτο σερί στο πόλο γυναικών, στη Ιστορία της διοργάνωσης. 

ΗΠΑ – Ουγγαρία 9-7: Έβδομο χρυσό και τέταρτο σερί για τις Αμερικανίδες

Τέταρτο σερί χρυσό για τις ΗΠΑ (7ο στην Ιστορία της) σε παγκόσμια πρωταθλήματα, στο πόλο γυναικών. Κέρδισε 9-7 στον τελικό της Βουδαπέστης τη γηπεδούχο Ουγγαρία με και κατέκτησε πανάξια την πρώτη θέση, σημειώνοντας την 23η διαδοχική της νίκη στη διοργάνωση (τελευταία ήττα από την Ιταλία το 2015 στο Καζάν με 10-9 στη φάση των ομίλων με τις Αμερικανίδες να κατακτούν και τότε τον τίτλο).

Η Ουγγαρία με την Γκουρισάτι να έχει 2 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έβαλε δύσκολα στις ΗΠΑ στα δύο πρώτα οκτάλεπτα αλλά οι Αμερικανίδες μετά το 1-0 της Ουγγαρίας, δεν έχασαν το προβάδισμα. Γύρισαν το ματς σε 3-2 και μετά το 3-3 της Γκουρισάτι, βρήκε γκολ από Στέφενς και Νιούσουλ και ξέφυγε για πρώτη φορά με δύο τέρματα (5-3, 6.51 για το τέλος της τρίτης περιόδου).

Η Γκουρισάτι και πάλι, στην παίκτρια παραπάνω, μείωσε ξανά στο γκολ (5-4) ωστόσο ο Μάσελμαν με πέναλτι έγραψε το 6-4 στην επόμενη επίθεση, ενώ με «όπλο» την άμυνά τους οι Αμερικανίδες κράτησαν χαμηλά την Ουγγαρία. Η Νιούσουλ 1.24 για το φινάλε της περιόδου έγραψε και το 7-4 ενώ στη συνέχεια η Ουγγαρία έχασε κι άλλη επίθεση στην παραπάνω (2/9 σε αυτό το σημείο) για να επιστρέψει…

Η Νιούσουλ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έκανε το 8-4, αλλά ο τελικός δεν είχε τελειώσει με την Ματέ να μειώνει σε 8-5 και τη Ζιλάγκι σε 8-6, σε μια επίθεση όπου υπήρξε θέμα με το χρονόμετρο (είχε κολλήσει (!) στην επίθεση της Ουγγαρίας) και τελικά το γκολ μέτρησε στα μισά του τελευταίου οκταλέπτου. Η Κέζτελι 1.13 για το τέλος μείωσε και στο γκολ (8-7) με την Ουγγαρία να κάνει σερί 3-0!

Στα 49 δευτερόλεπτα, η Μάσελμαν με πέναλτι (διαμαρτυρήθηκαν από την Ουγγαρία) τελείωσε τον τελικό (9-7).

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 3-1, 2-3.

ΗΠΑ: Μάσελμαν 5, Νιούσουλ 3, Στέφενς 1,

Ουγγαρία: Γκουρισάτι 3, Κέζτελι 2, Ματέ 1, Ζιλάγκι 1.