Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία!

Τα «κλασικά» συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου και η Εθνική Νέων που κατέκτησε πέρσι το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και ακόμη περιμένει να δει από κοντά τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα!

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική υδατοσφαίριση φτάνει στην κορυφή του κόσμου ή της Ευρώπης σε Εθνικό ή Συλλογικό επίπεδο, ούτε φυσικά και η τελευταία. Όπως επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που ύστερα από μια επιτυχία, έχουμε τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου που…θυμάται τον ελληνικό αθλητισμό κάθε καλοκαίρι. Κάτι δηλαδή σαν τις επαναλήψεις στην ελληνική τηλεόραση.

Δεν θα χρειαστεί να πάμε μακριά για να καταλάβετε τι εννοούμε. Ένα χρόνο μετά το χρυσό στο Βελιγράδι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο Νέων Ανδρών, τα μέλη της ελληνικής αποστολής ακόμη δεν έχουν συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα!

Το fosonline.gr με αφορμή το χρυσό της Εθνικής Εφήβων στο Παγκόσμιο της Ουγγαρίας, αλλά και την παρουσία των Ζερδεβά, Σκουμπάκη, Νικολαΐδη στην μεγάλη Εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης πριν από έναν μήνα, σας θυμίζει τι είχε ειπωθεί τον περασμένο Αύγουστο. Λίγα μόλις λεπτά μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τη «γαλανόλευκη» του Τεό Λοράντου. Ακριβώς έναν χρόνο πίσω.

«Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ δέχθηκε τηλεφωνικά τα συγχαρητήρια του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος του μετέφερε και τα "μπράβο" του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα δεχτεί κάποια στιγμή, σε ημερομηνία που θα προγραμματιστεί σύντομα, τους θριαμβευτές στο γραφείο του για να τους συγχαρεί διά ζώσης».

Αυτό δεν το είπαμε εμείς. Είναι η επίσημη ενημέρωση της Ομοσπονδίας λίγα μόλις λεπτά μετά το θρίαμβο της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι τον περασμένο Αύγουστο.

Το δελτίο Τύπου της ΚΟΕ, το είχαμε κρατήσει σε μια…γωνίτσα στον υπολογιστή μας μήπως και χρειαστεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Η αλήθεια είναι πως στο «ΦΩΣ», το επαναφέραμε τον περασμένο Δεκέμβριο. Μετά τη βράβευση των παλικαριών που θριάμβευσαν μέσα στο Βελιγράδι και του αρχιτέκτονα Τεό Λοράντου από τον ΠΣΑΤ στα ετήσια βραβεία του Συνδέσμου. Δεν αλλάξαμε ούτε κόμμα.

Το φοβερό είναι πως η βράβευση τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Παυλόπουλο. Σε μια εκδήλωση όπου παρακολούθησε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης.

Πιστέψαμε και εμείς πως κάποια στιγμή θα γίνει και αυτή η συνάντηση, που σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη θα προγραμματιζόταν και σύντομα! Έναν χρόνο μετά αλλά οι «πιτσιρικάδες» ακόμη περιμένουν. Για να είμαστε πιο ακριβείς έπαψαν πια να περιμένουν. Γνωρίζουν καλά πως θα τους ξαναθυμηθούμε όλοι μας, όταν και θα κατακτήσουν το επόμενο μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση. Κι αυτό δεν είναι μακριά γιατί σε λίγες ημέρες ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων και η Εθνική μας είναι εκ των φαβορί για να ανέβει στο βάθρο. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας 26 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου. Απλά το λέω, για να είμαστε έτοιμοι όλοι για τα επόμενα συγχαρητήρια. Από όλους. Όχι μόνο από τον κ. Βασιλειάδη.

Είπαμε εδώ και χρόνια το ίδιο σκηνικό. Ρωτήστε και τους παίκτες της Εθνικής Εφήβων του Τάσου Δούμπα που πριν από 17 χρόνια σήκωσαν το Παγκόσμιο μέσα στην Πόλη. 19 Αυγούστου 2001. Τα ίδια είχαν ακούσει και τότε αλλά δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο. Λόγια, λόγια, λόγια.

Μπούχτισαν οι Έφηβοι και οι Νέοι να ακούνε για υποσχέσεις και συναντήσεις. Κουράστηκαν να διαβάζουν για συγχαρητήρια μέσω διαδικτύου.

Πηγαίνετε μια βόλτα να τους υποδεχθείτε στο αεροδρόμιο. Εκεί που περιμένουν και οι γονείς. Να ακούσετε από κοντά τα προβλήματα και ας μην δώσετε καμία υπόσχεση. Μόνο ακούστε τι έχουν να σας πουν. Όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους.

Να μάθετε πως η Εθνική Ομάδα των Εφήβων που σάρωσε αυτές τις μέρες στην Ουγγαρία, λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν έλαβε μέρος ούτε σε ένα τουρνουά προετοιμασίας!

Να μάθετε πως πρόσφατα διεξήχθη καμπ προετοιμασίας της Εθνικής Παίδων – η επόμενη χρυσή φουρνιά που θα ακούσει τα δικά σας συγχαρητήρια – στην Αθήνα αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ κάποια παιδιά λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψουν από την Επαρχία, αφού οι γονείς δεν μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα!