Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Και τώρα η σειρά τους!

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα τις ΗΠΑ για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Και τώρα η σειρά τους!

Η μεγάλη στιγμή για την Εθνική πόλο των ανδρών έφτασε! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίσει σήμερα (14.00 ώρα Ελλάδας) τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, με έπαθλο τη νίκη ώστε να μπει στην 4άδα της διοργάνωσης αλλά και να παραμείνει στον δρόμο των μεταλλίων του θεσμού.

Οι Αμερικανοί προέρχονται από την εντυπωσιακή νίκη με 24-2 επί της Νοτίου Αφρικής, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτή θα είναι η 58η φορά που τα δύο συγκροτήματα τίθενται αντιμέτωπα, με τη «γαλανόλευκη» να μετρά 19 νίκες, 5 ισοπαλίες και 33 ήττες.

Τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη στο Βόλο, όταν η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 16-13, στο πλαίσιο μιας εκ των πολλών κοινών προετοιμασιών που έχουν κάνει τα συγκροτήματα, ενώ σε επίσημο ματς ήταν πέρσι τον Αύγουστο στο Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου η «γαλανόλευκη» διέλυσε την αντίπαλό της με το εμφατικό 14-5.

Πλέον, οι πολίστες του Θοδωρή Βλάχου θα κληθούν να πραγματοποιήσουν μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στους Αμερικανούς και να δείξουν το καλό αγωνιστικό τους «πρόσωπο», ώστε να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για την επίτευξη των στόχων τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Πέρα από τη μεγάλη μάχη της Εθνικής κόντρα στις ΗΠΑ, στα υπόλοιπα ζευγάρια η Σερβία θα αντιμετωπίσει την Κροατία, η Ισπανία το Μαυροβούνιο, ενώ τέλος η Ουγγαρία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ιταλία.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

ΣΗΜΕΡΑ

14.00: Ελλάδα – ΗΠΑ

17.00: Σερβία – Κροατία

20.30: Ισπανία – Μαυροβούνιο

22.00: Ουγγαρία - Ιταλία