Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Ματς-πρόκληση για τις γυναίκες

Μετά την εξαιρετική πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018 και το ασημένιο μετάλλιο στη Βαρκελώνη, λείπει μια μεγάλη επιτυχία για την εθνική ομάδα των γυναικών. 

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Ματς-πρόκληση για τις γυναίκες

Η «γαλανόλευκη» της Αλεξίας Καμμένου έχει σήμερα (20.30, ΕΡΤ2) μπροστά της ένα ματς πρόκληση. Ένα ματς που μπορεί να τη βάλει ξανά στις κορυφαίες δυνάμεις του πλανήτη. Αντίπαλός μας η Ολλανδία, που όπως είπαμε και χθες, τα τελευταία χρόνια μας έχει… πληγώσει.

Ένας σπουδαίος προημιτελικός, ανάμεσα σε δυο παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης και ένα παιχνίδι που δίνει το εισιτήριο για την τετράδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η «γαλανόλευκη» το 2009 στη Ρώμη ήταν στην τετράδα και δύο χρόνια μετά στη Σαγκάη όχι μόνο μπήκε στα ημιτελικά (κέρδισε στον προημιτελικό την Ολλανδία), αλλά κατέκτησε και το τρόπαιο. Από εκείνη την ομάδα φυσικά καμία παίκτρια δεν συνεχίζει τώρα στη «γαλανόλευκη».

Η Αλεξία Καμμένου έχει στη διάθεσή της παίκτριες νεαρής ηλικίας που… διψάνε για μια διάκριση με την εθνική ομάδα. Οι περισσότερες έχουν τεράστιες διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, ειδικά με τον Ολυμπιακό, ξέρουν τι σημαίνει ένας… τελικός και είναι αποφασισμένες.

Η Αλεξία Καμμένου έχει καταφέρει στο λίγο χρονικό διάστημα να αλλάξει την εικόνα της εθνικής. Πλέον οι διεθνείς πιστεύουν στον εαυτό τους και αυτό το είδαμε και κόντρα στην Ισπανία, την ασημένια Ολυμπιονίκη του Τόκιο, που τη… στείλαμε στην αγκαλιά των ΗΠΑ στον πολύ μεγάλο σημερινό προημιτελικό.

Η Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση είναι πολύ καλή ομάδα και το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου εύκολο, ωστόσο η εθνική έχει δείξει αυτές τις μέρες στην Ουγγαρία πως μπορεί.

Το σημερινό πρόγραμμα των προημιτελικών

Ιταλία – Γαλλία (14.00)

ΗΠΑ – Ισπανία (17.00)

Ελλάδα – Ολλανδία (20.30)

Αυστραλία – Ουγγαρία (22.00)