Μαυρωτάς: "Το ελληνικό πόλο έχει παρελθόν, παρόν και κυρίως μέλλον"

Ο Γιώργος Μαυρωτάς εξέφρασε την χαρά, αλλά και την περηφάνια του, για τους "χρυσούς" Έφηβους, οι οποίοι αναδείχτηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στις πισίνες της Ουγγαρίας. 

Μαυρωτάς: "Το ελληνικό πόλο έχει παρελθόν, παρόν και κυρίως μέλλον"

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, πέρα από πολιτικός, υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων αθλητών του ελληνικού πόλο. Από το 1995 ως το 2000 ήταν αρχηγός της Εθνικής ομάδας με την οποία έχει το ρεκόρ συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα με 511 συμμετοχές στην εθνική ανδρών.

Το 2002 αποχώρησε από την ενεργό δράση μετά από 25 χρόνια στο Ν.Ο.Β. (Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης). Στην αθλητική του καριέρα οι μεγαλύτερες στιγμές ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων με το Ν.Ο. Βουλιαγμένης το 1997, η κατάκτηση της δεύτερης θέσης με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1997, η έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996 και η τέταρτη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του 1999.

Όντας ένας άνθρωπος ο οποίος έγραψε την δική του ιστορία στο ελληνικό πόλο, με μήνυμα του στο twitter, εξέφρασε την χαρά και την περηφάνια του, για την τεράστια επιτυχία των Εφήβων, οι οποίοι κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: "Πέρσι η Ελλάδα πήρε το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων U20. Φέτος πήραμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων U18. Οι άνθρωποι του πόλο είμαστε πολύ περήφανοι, το ελληνικό πόλο έχει παρελθόν, παρόν, και κυρίως, μέλλον...".