Ισπανία - Ελλάδα 10-10: Η «γαλανόλευκη» είναι εδώ!

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι αναδείχθηκε ισόπαλη (10-10) με την πανίσχυρη Ισπανία, για τη δεύτερη αγωνιστική του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. 

Ισπανία - Ελλάδα 10-10: Η «γαλανόλευκη» είναι εδώ!

Σπουδαία εμφάνιση από την εθνική ομάδα πόλο των γυναικών που δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε με νίκη κόντρα στην Ισπανία (10-10). Μια νίκη που την άξιζε αλλά…

Σημασία έχει πως η Ελλάδα έπειτα από καιρό σε μια μεγάλη διοργάνωση, έπαιξε στα ίσα ένα από «θηρία» της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Προηγήθηκε 4 φορές με δύο γκολ διαφορά, επέστρεψε από το 9-8 και πέρασε μπροστά με 10-9 αλλά ένα λεπτό πριν από το τέλος η Ρουίθ έγραψε το 10-10 και αφήνει τα πάντα ανοιχτά όσον αφορά την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Η Εθνική μας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ (1-0) στο ξεκίνημα, έπαιξε εξαιρετική άμυνα στη συνέχεια και με την Ελευθερία Πλευρίτου γύρισε το ματς.

Η πολίστρια του Ολυμπιακού ισοφάρισε και έκανε το 1-2 με πέναλτι (το κέρδισε η Μυριοκεφαλιτάκη) ενώ η Ειρήνη Νίνου από την περιφέρεια…έπιασε στον ύπνο την Έστερ (1-3). Η «γαλανόλευκη» θα μπορούσε να είχε καλύτερες επιλογές στην παραπάνω (0/2) αλλά η Ισπανία έπαιζε επίσης δυνατά και κατάφερε να ισοφαρίσει με την Ορτίθ να σκοράρει δυο φορές.

Αρχικά μείωσε στην κόντρα σε 2-3 και στη συνέχεια στην παραπάνω, στη δεύτερη περίοδο έκανε το 3-3, για την Ισπανία που έπαιζε συνεχώς με παίκτρια παραπάνω αλλά η Εθνική μας ήταν εξαιρετική αμυντικά όπως και η Σταματοπούλου.

Η Ελευθερία Πλευρίτου (πρώτη πετυχημένη επίθεση στην παραπάνω) και η Βάσω Πλευρίτου από την περιφέρεια, έδωσαν και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην εθνική μας ομάδα (3-5, στα μισά της δεύτερης περιόδου).

Η Μάικα Γκαρσία με τέρμα από τη θέση του φουνταριστού μείωσε σε 4-5 αλλά η Μαργαρίτα Πλευρίτου, μιμήθηκε τις αδελφές της και με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 4-6.

Η Ισπανία όμως που όπως είπαμε και παραπάνω κέρδιζε αρκετές αποβολές, μείωσε στο γκολ και πάλι με τέρμα στην παραπάνω (5-6) ενώ στη συνέχεια η Ορτίθ με μια «βολίδα» έγραψε και το 6-6, με τον Μίκι Όκα φυσικά να μην περιμένει να τελειώσει το ημίχρονο για να ρίξει στη μάχη την Τέρε (αναπληρωματική τερματοφύλακας) αντί της Έστερ που δεν ήταν καλά…

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Εθνική ομάδα ήταν και πάλι πολύ δυνατή στην άμυνα. Η Σταματοπούλου σε εξαιρετική κατάσταση, απέκρουσε και πέναλτι της Εσπάρ και έτσι η «γαλανόλευκη» που μπορεί να έχασε κι εκείνη πέναλτι με τη Νίνου (το έβγαλε η Τέρε) ξέφυγε και πάλι με δύο τέρματα (6-8) με την Ξενάκη να δημιουργεί για την Βάσω Πλευρίτου και εν συνεχεία να σκοράρει για το 6-8.

Η Ισπανία μείωσε άμεσα με τη Ρουίθ (7-8) και εν συνεχεία χάθηκε μία κρίσιμη επίθεση στην παραπάνω για το 7-9. Η Ισπανία κέρδισε με τη σειρά της αποβολή αλλά και πάλι δεν βρήκε στόχο, όπως και η Ελλάδα που είχε κι άλλη χαμένη επίθεση στην παραπάνω σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Η Λέιτον 42 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της περιόδου, ισοφάρισε σε 8-8 με ένα γρήγορο 2-0 σε μια φάση όμως όπου είχαμε επιθετικό φάουλ πάνω στην Μαργαρίτα Πλευρίτου αλλά δεν σφυρίχτηκε.

Στην τελευταία περίοδο, η Ελλάδα αν και βρέθηκε πίσω (9-8), έβγαλε μια κρίσιμη άμυνα στην παραπάνω και η Ξενάκη με προσωπικό τέρμα ισοφάρισε (9-9), με τη Σταματοπούλου στη συνέχεια να κάνει φοβερή επέμβαση πάνω στην Ορτίθ. Η εθνική έβγαλε μεγάλες άμυνες και η Βασιλική Πλευρίτου 3.10 για το τέλος έγραψε το 10-9 υπέρ της εθνικής μας ομάδας που έβγαλε αντίδραση και επέστρεψε από το 9-8.

Η Ισπανία ισοφάρισε (10-10) ένα λεπτό πριν από το τέλος με γκολ στην παραπάνω (5/13) και στη συνέχεια η Καμμένου κάλεσε τάιμ άουτ. Έγινε ένα σουτ από τη Νίνου δεν είχε τύχη ενώ σφυρίχτηκε και επιθετικό φάουλ. Στην τελευταία επίθεση, η Ισπανία έχασε την μπάλα και δύο δευτερόλεπτα πριν από το τέλος το σουτ της Μαργαρίτας Πλευρίτου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Το 1/7 στην παίκτρια παραπάνω...πλήγωσε την Εθνική και είναι το μοναδικό αρνητικό στο αποψινό (22/6) παιχνίδι για τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-2, 2-2.

Ισπανία (Μίκι Όκα): Έστερ Ράμος, Νόγκουε, Εσπάρ 1, Ορτίθ 3, Πέρεζ Βίβας, Γκονζάλεθ, Ρουίθ Μπάριλ 4, Πένα, Φόρτσα, Κάμους, Γκαρσία 1, Λέιτον 1, Τέρε.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Νίνου 1, Πάτρα, Σιούτη, Βάσω Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.