Νίκη για την Εθνική Νέων Γυναικών απέναντι στην Κίνα

Μετά την ήττα από την Ιταλία η Εθνική Γυανικών αναμετρήθηκε με την Κίνα και σημείωσε την πρώτη της νίκη με 11-7.

Νίκη για την Εθνική Νέων Γυναικών απέναντι στην Κίνα

Την πρώτη της νίκη στο διεθνές τουρνουά "PYTHIA CYP" , στην Ιτέα, πέτυχε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών. Στο δεύτερο αγώνα της στη διοργάνωση, για τον Α' Όμιλο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε 11-7 της Κίνας και δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό, στο δρόμο της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό.

Το εθνικό μας μας συγκρότημα ήταν πολύ καλύτερο στην άμυνα -σε σχέση με το πρωϊνό σοκ της ήττας από την Ιταλία-, βρήκε λύσεις με όλους τους τρόπους στην επίθεση, έλεγξε από το ξεκίνημα το ρυθμό του αγώνα και βρέθηκε να προηγείται από νωρίς (6-3 στην πρώτη περίοδο). Οι νεαρές Ελληνίδες συνέχισαν με καλή τακτική και κατάφερε να προηγηθεί και με 10-4 στα τέλη του τρίτου οκτάλεπτου. Στην τελευταία περίοδο, με τις αλλαγές και τις δοκιμές, απλά οι Κινέζες μείωσαν στο τελικό 11-7.

Οκτάλεπτα: 6-3, 2-1, 2-0, 1-3.

Η σύνθεση και τα γκολ της ΕΛΛΑΔΑΣ: Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 3, Ελληνιάδη 3, Νίνου 1, Μπιτσάκου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Δούλη 1, Κανετίδου 1, Λούδη, Παπαναστασίου, Καρυπίδου, Κοντονή 1, Γιαννακέα.

Η Εθνική μας αντιμετωπίζει αύριο Σάββατο (18/8) στις 21.30 την Αυστραλία, στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της στον Α' Όμιλο, που θα κρίνει την κατάταξή της εκεί, αλλά και σε ποιον από τους αγώνες κατάταξης θα παίξει την Κυριακή. Σε άλλα παιχνίδια το απόγευμα της Παρασκευής:

Για τον Α' Όμιλο: Αυστραλία - Ιταλία 10-13.

Για τον Β' Όμιλο: Ν. Ζηλανδία - Σερβία 12-11, Ολλανδία - Ρωσία 9-9.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ